GOOIK - Daar is de herfst daar zijn de Camtochten op 23 oktober

C21

GOOIK - Daar is de herfst daar zijn de Camtochten op 23 oktober

Natuur_onweer_wolken__kopie_
Illustratiebeeld Foto Marc Colpaert
 

De Camtochten zijn van de lente naar de herfst verschoven en gaan van start op 23 oktober. Zo kunnen we het prachtige Pajottenland in een nazomers kleedje met vele tinten geel, oranje en bruin bewonderen. Dit is wat u als wandelaar tijdens deze Camtochten mag verwachten, tenzij het grauw en mistig weer is. Geen kilometers lange asfalt of betonbanen, maar wel wegeltjes, veldwegen, paden en rustige binnenwegen krijgt u te bewandelen, m.a.w. de ideale wandelwegen. 

U kunt maar liefst uit 9 verschillende afstanden kiezen van 5 tot 38 km. Enkel de 5 km is volledig verhard en dus zeer geschikt voor kinderwagens en rolstoelen. Dat we in het Pajottenland wandelen merken we aan het golvend parkoers en bij de plaatsnamen vinden we zelfs "bergen" terug zoals Bergom, Hogenberg, Hutselenberg, Kesterberg, Mierenberg, Mottenberg, Vierbergen, … en dit garandeert ons natuurlijk prachtige vergezichten in een agrarisch landschap waar de landbouwers oogsten wat zij gezaaid hebben, alhoewel de weersomstandigheden het rendement bepaalden. 

Grote bezienswaardigheden liggen niet voor het grijpen in onze omgeving, maar wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd. Zo staan vlakbij de startzaal de Sint-Niklaaskerk van Gooik en Eyckenborch, verder komen we langs de Hamertjes, de Stevenistenkapel, het kasteel van Kestergat, de Kesterheide met o.a. "de bollen van de NAVO" en de IJzeren Man, … en uiteraard ook de Oude en de Nieuwe Cam liggen op een steenworp. Het is vanzelfsprekend dat dit alles kadert in een groene omgeving.

Afspraak op zondag 23 oktober tussen 7u00 en 15u00. De inschrijving bedraagt €3,00, maar leden van een wandelclub krijgen €1,50 korting en de -12-jarigen mogen zelf gratis starten. Voldoende rustposten laten u toe even op adem te komen en de verbruikte energie aan te vullen. In de startzaal is er nog steeds de mogelijkheid om het Tongsneydersbier (speciaal gebrouwen ter gelegenheid van het jaar van de Kesterheide) te proeven. Wij hopen u ook te mogen verwelkomen. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 okt 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 27 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief