Editiepajot_oetingen_iwt_winnaar_foto_marcel_brisaert
Thomas De Gendt versloeg de Nederlander Thomas Berkhout afgetekend in de spurt. - Foto Marcel Brisaert.

Editiepajot_oetingen_iwt_winnaar_foto_marcel_brisaert__1_
Hij heeft de overwinning dus zeker niet gestolen. - Foto Marcel Brisaert.

Een schitterende organisatie, een stralende hemel, veel volk, een selectief parcours en een peloton van 192 renners waaronder heel wat bekend kleppers stonden woensdag garant voor een onvergetelijke wielernamiddag in Oetingen.

Al in de beginfase van de wedstrijd kozen een 10-tal renners het hazenpad waaronder schoon volk van Rabobank en Top-Sport Vlaanderen. En wat niemand dacht, dit was de goede ontsnapping. Al gauw wisten de renners van eerdergenoemde ploegen mekaar te vinden en hadden bij de beklimming van de Bosberg al 3 minuten boni bijeengescharreld.

In het achtervolgend peloton wisten ze hoe laat het was en bewogen de renners nog hemel en aarde om de kloof te dichten maar alle pogingen waren tevergeefs.

Na de zware hellingen Congoberg, Bosberg Muur en Sanatorium reden we met 5 koplopers richting Oetingen voor de 4 plaatselijke ronden.

In de deze ronden bleven uiteindelijk nog 4 renners over namelijk Thomas De Gendt en Tom Criel van Top-Sport Vlaanderen en Thomas Berkhout met zijn maatje Steven Kruiswijk van Rabobank.

Uiteindelijk muisden er in de slotronde ronden nog 2 renners vanonder en versloeg Thomas De Gendt de Nederlander Thomas Berkhout afgetekend in de spurt voor de overwinning. Hij werd ook winnaar van de bergprijs en kwam op de Congoberg, Bosberg en Muur als eerste boven. Hij heeft de overwinning dus zeker niet gestolen.

Achterin het achtervolgend peloton ging ouwe taaie Assenaar Steven De Neef met de Amerikaan uit Colorado Taylor Phinney op zoek naar de 5de plaats.

Uiteindelijk moest Steven de 5de plaats aan deze 19-jarige Amerikaan laten, een hele prestatie als men weet dat dezeTaylor Phinney vorig weekend nog Parijs-Roubaix won voor beloften en dit jaar wereldkampioen werd in het baanwielrennen op de individuele achtervolging.

Deze laatste zou niet misstaan hebben op de erelijst van deze prestigieuze IWT.

Voorzitter Dirk De Handschutter en secretaris Geert Tresignie kunnen terugblikken op een zeer geslaagd wielerspektakel.