HERNE - Guy Barbé gaat met pensioen

C21

HERNE - Guy Barbé gaat met pensioen

Guy_barb__pensioen_14_feb_1011__2__-_deschuyffeleer
Op zijn laatste werkdag werd gemeentearbeider Guy Barbé in het bijzijn van burgemeester Kris Poelaert en eerste schepen Marc Bombaert door zijn collega’s uitgewuifd - Foto's © Deschuyffeleer
 
Guy_barb__pensioen_14_feb_1011__4__-_deschuyffeleer
Guy Barbé werd zopas 60 jaar en gaat met pensioen - © Deschuyffeleer
 
Op zijn laatste werkdag werd gemeentearbeider Guy Barbé in het bijzijn van burgemeester Kris Poelaert en eerste schepen Marc Bombaert door zijn collega’s uitgewuifd. De rasechte ‘langoor’ van Herfelingen gaat op 1 maart met pensioen. Het was in mei 1978 dat de toenmalige 27-jarige Guy Barbé door de gemeenteraad met burgemeester Pierre Poelaert werd aangesteld als nieuwe werkkracht. Vandaag haast 33 jaar later was het dan ook Guy’s laatste werkdag.
Al die jaren zag Guy tientallen collega’s komen en gaan. “Van degene die nu nog actief aan de gemeente werken is Marc Houdaert de enige die er al was toen ik begon”, zegt hij.
Zoals hij het zelf zegt is Guy “geen dag tegen zijn goesting komen werken”. Zijn dagtaken lagen hoofdzakelijk bij openbare werken. Buizen leggen en  kleine reparaties uitvoeren aan het wegdek samen met het onderhoud van het kerkhof van Herfelingen en de voorbereidingen aan de begravingen waren de voornaamste opdrachten die Guy werden toebedeeld.
‘Als ik hier toekwam was de gemeente juist geteld één tractor rijk. Een tweede, waar ik merendeels mee rondtoerde, was een gehuurd exemplaar van de toenmalige bieruitzetter Jean Lambrechts. Vandaag telt het machineriepark 6 tractoren, 2 graaf-laadcombinaties, 2 grasmaaiers en een minigraver”, aldus nog Guy.
Wat de eerstkomende maanden vooral zijn aandacht zal opeisen, daar zal allicht vrouw Margeriet grotendeels mee over beslissen maar toch zit er zeker en vast meer tijd in om te spenderen aan de kleinkinderen. “Zij maken alleszins al plannen waarbij een flinke wandeling, een bezoek aan de speeltuin en een partijtje fietsen het voortouw nemen”, blikt de trotse opa in de toekomst.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 feb 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 13 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief