HERNE – Sprokkels uit de gemeenteraad

C21

HERNE – Sprokkels uit de gemeenteraad

Aaaa_logo_ep_schepencollege-gemeenteraad

Toelagen voor meer verkeersveiligheid aan de scholen
Bovenop de provinciale subsidies in het kader van het project Dr. Mobi rond mobiliteitsinitiatieven voor veilige en milieuvriendelijke school- en woonschoolverplaatsingen en de provinciale toelagen voor het ondersteunen van infrastructurele ingrepen in de schoolomgeving en op prioritaire schoolroutes pakt nu ook de gemeente uit met aanvullende bijzondere toelagen in hetzelfde domein.
Zowel voor de mobiliteitsprojecten als de infrastructurele ingrepen weerhoudt de gemeente een subsidie van 15% met een maximum van 937 euro per schoolvestiging en per dienstjaar bovenop het provinciaal subsidieerbaar bedrag. Zo dienen de scholen zelf nog slechts in te staan voor het bekostigen van 5% van de projecten.
Eerder kreeg De Bloesem binnen het kader van Dr. Mobi voor drie dossiers reeds voor nagenoeg 11 772 euro provinciale subsidies toegewezen. Met deze toelagen wil de directie préfietsjes, verkeerseducatief materiaal en een fietsenstalling aanschaffen en dit verspreid over de vestigingen in de Kapellestraat, de Stationsstraat en St-Pieters-Kapelle.

Boesmolenstraat wordt voorlopig hersteld
De gemeente gaat nu noodgedwongen toch dringend werk maken van het herstellen van de Boesmolenstraat tussen de Mark en de Gessereyendries. Daartoe wordt een kostenraming van 74 190 euro vooropgesteld.
Eerder was voorzien in een gezamenlijk project met Riobra voor het uitvoeren van het herstel van de straat en de aanleg van een gescheiden afwateringsstelsel. Studie en opmetingen hebben echter aangetoond dat door de Air liquide-leiding, de hoogspanningsleiding en de beperkte breedte van de straat het dossier te complex is om een realisatie op korte termijn mogelijk te maken.

Rooi- en onteigeningsplan fietspad goedgekeurd
De gemeente maakt verder werk van de aanleg van riolering en een fietspad tussen het centrum en Kokejane. Zo zette de gemeenteraad nu ook het licht op groen voor de voorlopige vaststelling van het aangepast rooiplan en het voorlopig onteigeningsplan in de bebouwde kom van Kokejane tussen de Broekstraat en de Assesteenweg.
Voor het gedeelte tussen de bebouwde kommen van Herne en Kokejane, met inbegrip van de Broekstraat en de Kleine Broekstraat, is de onteigeningsprocedure overigens reeds lopende. 
Gezien de noodzaak en de hoogdringendheid van het project kreeg het bestuur ook de toelating, om indien nodig, de rechtspleging bij hoogdringend voor onteigening ten algemene nutte toe te passen.
Het bestuurscollege verkreeg ook meteen de toelating voor het instellen van het gebruikelijk navolgend openbaar onderzoek.   

Brandweervoorpost wordt operationeel 
Maakt deel uit van een bijkomend  Editiepajotartikel
 
Nieuwe subsidieaanvrag voor Markpad
De gemeente ving voorlopig bot bij toerisme Vlaanderen voor het bekomen van subsidies voor het Markpad-project voor investeringen in toeristische infrastructuur. Alhoewel positief beoordeeld werd het project niet als prioritair binnen het geheel van de ingediende aanvragen en de beschikbare middelen erkend. 
De gemeenteraad verklaarde zich akkoord om hetzelfde subsidiedossier, als ruggengraat van de uitbreiding van het wandelnetwerk Pajottenland naar Herne, Galmaarden en Bever, nu in te dienen bij het Impulsprogramma Vlaamse regio’s.
 
Woonbeleidsplan 
Ook Herne heeft nu een woonbeleidsplan. Het plan werd daartoe door de gemeenteraad goedgekeurd. Het lijst de krachtlijnen en de keuzes voor het lokaal woonbeleid op. Het plan is richtinggevend en schept een kader voor beleidsvoering. Een woonplan dat wordt ontwikkeld in overleg met alle woonactoren biedt de meeste slaagkansen voor het waarborgen van concrete projecten en acties. 
 
Intergemeentelijke ICT-medewerker
Met Galmaarden en Pepingen sluit Herne een samenwerkingsovereenkomst af voor het aanstellen van een gezamenlijke ICT-medewerker voor de drie gemeenten. Deze deskundige moet door een optimale inzet van de overheidsmiddelen komen tot het beste resultaat voor diensten en burgers. De nieuwe medewerker zal per week 2 dagen werken voor Galmaarden en Herne en 1 dag voor Pepingen.
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jan 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief