HERNE - ’t Muziek gaat de Ierse muzikale toer op

C21

HERNE - ’t Muziek gaat de Ierse muzikale toer op

_t_muziek_iers_beaux-forts-extended___5_
HERNE - ’t Muziek op Ierse toer - © Deschuyffeleer
 
_t_muziek_goes_irish_1
Het Iers concert van ’t Muziek, 't Jeugdmuziek en de formatie 4 Beaux Forts-extended in de Katholieke Kring - © Deschuyffeleer
 
_t_muziek_iers_beaux-forts-extended___11_
HERNE - ’t Muziek op Ierse toer - Dirigent Diederik De Roeck © Deschuyffeleer
 
_t_muziek_iers_beaux-forts-extended___2_
HERNE - ’t Muziek op Ierse toer - © Deschuyffeleer
 
_t_muziek_iers_beaux-forts-extended___4_
HERNE - ’t Muziek op Ierse toer - © Deschuyffeleer
 
_t_muziek_iers_beaux-forts-extended___30_
HERNE - ’t Muziek op Ierse toer - © Deschuyffeleer
 
_t_muziek_iers_beaux-forts-extended___55_
4 Beaux Forts-Extended met Halewijn en Roeland Devillé, Dirk Deblander en Marc Vandenneucker met versterking van Hugo Bert en de thuisspeler Lieven Vandenneucker - © Deschuyffeleer
 
_t_muziek_iers_beaux-forts-extended___64_
't Muziek goes Irish - © Deschuyffeleer
 

Het Iers concert van de harmonie ’t Muziek tesamen met 't Jeugdmuziek en de formatie 4 Beaux Forts-extended in de Katholieke Kring was voor de talrijk opgekomen toeschouwers een muzikale belevenis met net ‘dat ietsje meer’. Het waren de Ierse sfeer, de Ierse noot in het decor, de aangepaste Ierse drankkaart, de uitgelezen Ierse muziekkeuze en de vlotte presentatie van Marianne Avau die het plaatje compleet maakten.

De jonge muzikanten van t’ Jeugdmuziek die in de voorbereiding werden begeleid door Koen Avaux mochten zowel zaterdagavond als zondagnamiddag de spits afbijten. Met Boom boom wakka wakka in een arrangement van Kevin Van Giel was de trend meteen gezet. En ook het samenspel van de jonge en de minder jonge generaties muzikanten bleek een schot in de roos.
Wervelend
Met ‘Ireland: Of Legend and Lore’ van Robert W. Smith als opener van formaat wist dirigent Diederik De Roeck samen met zijn muzikanten de aanwezigen dadelijk aardig te verbazen. Tijdens de ganse duur van het wervelend concert brachten zij naast bijwijlen dramatische vooral levendige en originele muziek. Die was daarenboven geënt op hedendaagse compositietechnieken en doorspekt met veel authentieke Ierse ritme waarin naast de blazers ook de percussionisten een ruim aandeel hadden. Het programma was dan ook een aaneenrijging van verschillende genres waarbij Molly Malone en At Kitty O’Shea’s door het publiek bijzonder werd gewaardeerd. En Danny Boy Londonderry Air werd zelfs gebracht door een negenkoppig klarinet-choir.
Voor meerdere arrangementen mocht ’t Muziek trouwens genieten van de bijzondere medewerking van componist/arrangeur Johan Evenepoel. Die heeft overigens al vele werken voor harmonie, fanfare en brassband op zijn naam staan. Een groot deel ervan is trouwens geschreven in opdracht van gerenommeerde orkesten. Bij ’t Muziek is Johan Evenepoel ook als muzikant een vaste waarde als trombonespeler.
4 Beaux Forts-extented
Bijzonder aan het concert was ook de samenwerking met 4 Beaux Forts-Extended. Petra Condijts: “Het idee om een concert te brengen met een Ierse inslag was al een tijdje aan het smeulen. Het kreeg evenwel fors gestalte toen wij in ons stamcafé Bij Latjes een house-optreden zagen van 4 Beaux Forts-Extended. Meteen waren we in de ban van hun muzikale talenten en hun Ierse playlist”. De vier vroegere Pinelmannen Halewijn en Roeland Devillé, Dirk Deblander en Marc Vandenneucker, versterkt met Hugo Bert en thuisspeler Lieven Vandenneucker bezorgden het publiek dan ook nu weer een resem muzikale parels en zang met een kwaliteitsvol Iers folkgehalte.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jun 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief