HERNE – OCMW heeft luiers in overvloed

HERNE – OCMW heeft luiers in overvloed

Dsc09818
HERNE – OCMW heeft luiers in overvloed - © Deschuyffeleer
 
Luierkasten
HERNE – OCMW heeft luiers in overvloed - © Deschuyffeleer
 

In de loop van vorig jaar werd het gemeentelijk project ‘Luierkast’ voorgesteld. Een project dat gedragen wordt door Het Huis van het Kind Pajottenland en het OCMW. Intussen staan her en der in de gemeente deze kasten ter beschikking om er restjes aan luiers in te deponeren.  Het initiatief functioneert onder het mom van ‘wat de ene te veel heeft kan voor een andere dienen’.

Luiers zijn een zware kost in het budget van jonge ouders. In het geval van gezinnen die leven in een betrekkelijke armoede is de aankoop ervan vaak een zware, zo niet, een onoverkomelijke kost. Juist om die gezinnen die het financieel niet gemakkelijk hebben tegemoet te komen was ook het  OCMW Herne het project genegen.
 
Nu meer dan een jaar later doet het OCMW een oproep naar de bevolking toe om ook daadwerkelijk gebruik te maken van dit dienstbetoon. Zo zit de dienst voor Maatschappelijk Welzijn nu met honderden luiers of zeg maar pampers die geduldig wachten op een goede bestemming.
 
Wie interesse heeft kan een bezoek brengen aan het OCMW maar neemt liefst op voorhand contact op via het nummer 02/ 397 00 00.  De OCMW-diensten zijn toegankelijk elke werkdag van 9 tot 12u. In de namiddag enkel op afspraak.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 nov 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 26 jun 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jun 2020

archief