HERNE – Rotaryclub Herne-Markvallei sponsort Zonnestraal met een Qwiek.melody

C21

HERNE – Rotaryclub Herne-Markvallei sponsort Zonnestraal met een Qwiek.melody

Qwiek_melody
HERNE – Rotaryclub Herne-Markvallei sponsort Zonnestraal met een Qwiek.melody - © Deschuyffeleer
 

Rotary Herne Markvallei Services is een verkoopactie van wijn gestart om Zonnestraal vzw waar corona onlangs zeer hard heeft toegeslagen te steunen. Gelet op het nobel opzet worden ook niet-Rotariërs met een hart op de juiste plaats uitgenodigd aan te sluiten bij de koopactie.

Ook voor de Rotaryclubs is het de jongste maanden geen sinecure geld in te zamelen om het welzijn te bevorderen en de kassa te spijzen van degenen die het minder goed hebben in onze maatschappij. De  sociale projecten die naar jaarlijkse gewoonte mogen rekenen op financiële steun vanuit  Rotaryclub  Herne Markvallei zijn De Okkernoot (Vollezele), BiJeVa (Lede), Zonnestraal (Lennik/Herfelingen) en Levenslust (Lennik).  Daarnaast is er ook nog een resem occasionele instellingen en organisaties die met regelmaat een financieel graantje van Rotaryclub Herne-Markvallei mogen meepikken.

In volle coronaperiode en met de eindejaarsperiode in zicht riep de lokale Roataryclub nu een wijnverkoop in het leven. Iedereen kan dan ook via de aankoop van één of meerdere flessen wijn zijn of haar steentje bijdragen aan ‘het goede doel’.  Voor de selectie van de te koop aangeboden wijnen werd een beroep gedaan op sommelier Bart Duprez van Château Vini (Groot-Bijgaarden).

Zonnestraal is in de regio geen onbekende. Het was in september 2009 dat na twee jaar renovatiewerken het nieuw woonproject van Zonnestraal als bijhuis op het dorpsplein van Herfelingen voor open werd verklaard. Als erkende en vergunde dienstverlener ondersteunt Zonnestraal volwassen personen met een beperking. Binnen Zonnestraal wordt er naar gestreefd de residenten zoveel als mogelijk te laten deelnemen aan de samenleving. Intussen is Zonnestraal in Herfelingen alvast een begrip geworden. En ook de 18 dagdagelijkse bewoners zijn met hun Herfelingse thuis meer dan in hun nopjes. Met Bunny in de voortuin valt de instelling dan ook niet meer uit het dorpsbeeld van het rustig, gemoedelijk en hecht Herfelingen weg te denken.

Waartoe dient de opbrengst van de wijnactie?

In het kader van meer beweging en beleving voor personen met een beperking wenst Zonnestraal vzw te investeren in ‘Qwiek.melody’. Dat is een interactieve muziekzuil voor in hun snoezeltuin. Die zuil is speciaal ontworpen om personen op een speelse manier aan te zetten tot beweging. Van zodra het toestel beweging waarneemt is er muziek te horen. Een ideaal middel dus waar de ergo- en muziektherapeuten, de dagondersteuners en de woonbegeleiders mee aan de slag kunnen. Zo wordt  de buitenruimte dan omgetoverd tot een ware beweeg- en belevingstuin.

Nadere toelichting over de wijnactie en de bestelbon zijn terug te vinden via deze weblinken:
De flyer over deze wijnactie: https://tinyurl.com/wijnactieRCHerneMarkvallei
De bestelbon: https://tinyurl.com/bestelbonwijnRCHerneMarkvallei

Nadere info kan ook telefonisch ingewonnen worden via 0475/78 25 40.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 nov 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief