HERNE – Vier dagen lang septemberkermis in het Centrum

C21

HERNE – Vier dagen lang septemberkermis in het Centrum

Septemberkermis
HERNE – Vier dagen lang septemberkermis in het Centrum - © Deschuyffeleer
 

Het komend weekend - van vrijdag 24 tot maandag 27 september - is het ‘kermis’ en valt er dan ook heel wat te beleven. Naast de kermisattracties die vanaf vrijdag 16 u zorgen voor vier dagen animatie, recreatie, pret en plezier is er op vrijdagavond ook het ‘Beerfest’ van de Verenigde Handelaars. Op zaterdag opent het kermisgebeuren om 15u maar om 13u30 en om 16u zijn het de Wielerclub Markspurters die met hun koersorganisaties zorgen voor het sportief animo. Ook de liefhebbers van de kaatssport komen dan aan hun trekken. De eerste opslag van de veteranen is voorzien om 13u. Op zondag is het dan ‘molekensdag’ vanaf 13u en voor wie er nog een schepje bovenop wil doen die  kan zich op maandag een laatste keer uitleven op de kermisattracties vanaf 15u.

Kermis in ’t dorp betekent ook enkele plaatselijke aanpassingen voor het verkeer.

  • In de Kerkstraat is er vanaf woensdag 19u tot en met dinsdag 9 u enkel plaatselijk verkeer mogelijk via de Kapellestraat (twee richtingen). Vanuit het Centrum is er enkel toegang voor voetgangers en fietsers.
  • In de Hernebosstraat is er vanaf woensdag 19 uur tot en met dinsdag 9 uur éénrichtingsverkeer.  De toegelaten rijrichting gaat van de Edingsesteenweg naar de Grotestraat en is ook afgestemd op omleidingen voor de wielerwedstrijden van de Markspurters op zaterdag.
  • Het Centrum tussen het kruispunt Ninoofsesteenweg en kruispunt Grotestraat wordt afgesloten op woensdag van 20 tot 23u, op vrijdag van 16 tot 00u, op zaterdag van 15 tot 00u, op zondag van 15 tot 00u en op maandag van 15 tot 22u. De omleidingen zijn aangeduid vanuit de Lindestraat via de Grotestraat, de Barakkendries naar Edingsesteenweg en vanuit de Edingsesteenweg via de Hernebosstraat, de Grotestraat naar de Lindestraat.

De Belgische kermiscultuur is tot op de dag van vandaag een familietraditie. Iedereen heeft wel één of andere herinnering aan de kermis. Familiebijeenkomsten, lekker tafelen, bekende gezichten tegen komen, een eerste, tweede of derde liefje, … . Tijdens de kermis leeft het hele dorp aan een hoog tempo. Waar feest is, is er kermis en waar er kermis is, is er feest! Door de technische ontwikkelingen zijn de attracties daarbij ook nog eens hoger, sneller, spannender, sensationeler, flitsender en jammer genoeg ook duurder geworden. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 sep 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 29 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 28 dec 2021

archief