Sinterklaas op bezoek bij Infano HERNE

C21

Sinterklaas op bezoek bij Infano HERNE

Sintrklaas_infano_herne_ep___1_
Sinterklaas op bezoek bij Infano HERNE - © Deschuyffeleer
 
Sintrklaas_infano_herne_ep___2_
Sinterklaas op bezoek bij Infano HERNE - Marie Stalpaert - © Deschuyffeleer
 
Sintrklaas_infano_herne_ep___3_
Sinterklaas op bezoek bij Infano HERNE - © Deschuyffeleer
 
Sintrklaas_infano_herne_ep___4_
Sinterklaas op bezoek bij Infano HERNE - © Deschuyffeleer
 
Sintrklaas_infano_herne_ep___5_
Sinterklaas op bezoek bij Infano HERNE - Infano Herne-team met Marie, Steffi en Kaat - © Deschuyffeleer
 
Sintrklaas_infano_herne_ep___6_
Sinterklaas op bezoek bij Infano HERNE - © Deschuyffeleer
 
Sintrklaas_infano_herne_ep___7_
Sinterklaas op bezoek bij Infano HERNE - © Deschuyffeleer
 
Sintrklaas_infano_herne_ep___8_
Sinterklaas op bezoek bij Infano HERNE - © Deschuyffeleer
 

Bij Infano vzw komen de kindjes steeds op de eerste plaats. En dat is ook zo bij Zonnetje Herne. Kaat, Steffi en Marie zorgen er alle werkdagen voor de opvang van ukjes van 0 tot 3 jaar. Van 7u tot 18 u nemen zij de dagdagelijkse verzorging over van een klein twintigtal ukkepukjes en besteden zij de nodige aandacht aan hun ontwikkeling. Een bezoek van Sinterklaas mocht hier dan ook zeker niet aan ontbreken.

De komst van de ‘heilige man’ werd dan ook al dagen voordien goed voorbereid. Verhaaltjes, tekeningen en knutselwerkjes op maat van dat jong volkje maakten dat de Sint en zijn gezel door een ruime meerderheid goed werden onthaald. Een paar uitzonderingen hadden wel meer oog voor de letterkoekjes dan voor de Sint en zijn hulpje. En nog anderen zagen hen wel graag komen maar dan wel vanop een veilige afstand.

Zonnetje Herne is gelegen in de wijk Groeneboom en is één van de 150 Infano-opvanglocaties verspreid over heel Vlaanderen en Brussel die instaan voor de dagelijkse opvang van zo’n 15.000 kinderen. De afdeling Herne bestaat 6 jaar. Sinds begin dit jaar is Marie Stalpaert er de verantwoordelijke.  Samen met haar team maakt zij van ‘Zonnetje Herne’ een thuis voor Lilly-Lou, Abel, Hyden, Gabriela, Ayla-Valentina, Mahoult, Louise 1 en 2, Louis-Antoine, Arthur, Zélie, Chloë, Alexane, Ethan, Alice, Nakoa, Nathan, Sia en Finn.

“Met ons drie hebben wij als hoofdtaak de ons toevertrouwde kindjes te voorzien van de 3 ‘V’s’: Verzorging, Voeding en Vermaak. Daarbij komt nog dat wij onze bijzondere aandacht dienen toe te spitsen op de veiligheids- en gezondheidsaspecten en onze volle aandacht dienen te schenken aan de pedagogische ontwikkeling van onze beschermelingen zodat zij kunnen groeien en zich ontwikkelen tot een flinke kleuter”, zegt Marie.

Ook Zonnetje Herne betreurt uiteraard de negatieve verhalen van de laatste weken over de kinderopvang. “Om zoveel als mogelijk openheid te creëren aangaande het verblijf van de kleintjes in ons dagverblijf hebben wij een ‘besloten’ facebookpagina gecreëerd. Op die pagina - die alleen maar toegankelijk is voor de ouders van onze kleintjes – posten wij dagelijks beeldmateriaal met toelichting zodat iedereen op elk moment kan volgen hoe het er bij ons aan toegaat. Wij ervaren dat die inkijk door de ouders wordt gewaardeerd en hen vooral geruststelt. Verder kunnen zowel wij als de ouders te allen tijde rekenen op een excellente begeleiding, ondersteuning en advies vanuit het regiomanagement”, aldus nog Marie.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 dec 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief