HERNE – Gemeenschapscentrum viert eerste lustrum met een kerstconcert van Christoff

C21

HERNE – Gemeenschapscentrum viert eerste lustrum met een kerstconcert van Christoff

Gc_viert_eerste_lustrum
HERNE – Gemeenschapscentrum viert eerste lustrum met een kerstconcert van Christoff - © Deschuyffeleer
 
2a
HERNE – Gemeenschapscentrum viert eerste lustrum met een kerstconcert van Christoff - © Deschuyffeleer
 

In de zomer van 2017 kreeg het lokaal bestuur van Herne het bezoek van vertegenwoordigers van het departement Cultuur, Jeugd en Media. Dat bezoek was toen lovend over het kwalitatief cultuurbeleid in de gemeente en leidde vanaf 2018 tot een verhoging van de Vlaamse subsidie om gemeenschapsvormende activiteiten te organiseren. In het Dominicanessenklooster, dat sinds augustus 2015 een ontmoetingsplek was, vonden toen al vele lezingen en workshops plaats. Maar met de verhoogde subsidie konden niet alleen de activiteiten vermeerderd worden maar ook kon het niveau merkelijk verhoogd worden. Vanaf toen mocht ook gesproken worden van een ‘Gemeenschapscentrum’. Dat centrum omvat de infrastructuur van zowel het Dominicanessenklooster als de polyvalente feestzaal in Sint-Pieters-Kapelle.

Officieel is het Gemeenschapscentrum Herne derhalve op 1 januari 2018 geboren. In het voorjaar van 2018 werd er bij voorbeeld al een lezing van Pascale Naessens gehouden in het Dominicanessenklooster en een muzikale voorstelling met Michel Wuyts georganiseerd in de polyvalente zaal in Sint-Pieters-Kapelle. Deze activiteiten zetten meteen de toon om een toegankelijk cultuurprogramma aan te bieden met voor ieder wat wils: gaande van lezingen tot workshops en theatervoorstellingen en concerten.  

Exact 5 jaar geleden verscheen ook de eerste programmabrochure van het Gemeenschapscentrum. Er werd van start gegaan met de stand-up comedy van Raf Coppens, een muzikale ode aan Leonard Cohen, een lezing over rouwverwerking van Manu Keirse, een Thaise kookworkshop met Wannie van Ban Sabai, een clownerievoorstelling voor kinderen van Cie Krak, een workshop handlettering van studio+bonjour, een workshop vilten van Het Vilthuis... en een try-out van Els De Schepper. Els postte toen op haar sociale media een fotootje van onze backstage, meteen de kleinste backstage waar ze ooit was geweest.

Nadien vonden nog veel boeiende activiteiten plaats en ook verschillende grote namen vonden de weg naar Herne. Onder hen onder meer Rudi Vranckx. Om zijn trots gestalte te geven wil het lokaal bestuur dit feestjaar aangrijpen om te trakteren op een uitzonderlijk kerstconcert in de Sint-Pieter en Pauluskerk. Hiervoor werd een beroep gedaan op Christoff. Gezien de bekendheid in binnen- en buitenland van ‘ONZE’ Christoff  waren de tickets voor dit concert in een mum van tijd uitverkocht.

Het lokaal bestuur houdt er aan dat zijn inwoners de weg naar zijn Gemeenschapscentrum (Centra) blijven vinden en kijkt er beslist naar uit jullie te mogen begroeten.

Interesse om dit najaar nog iets te volgen? Kijk op  https://www.herne.be/.../cul.../Gemeenschapscentrum-gc-herne   

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 sep 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 15 feb 2024

archief