Hanne Verbruggen opende de Finse piste in Herne in een druilerig weertje

C21

Hanne Verbruggen opende de Finse piste in Herne in een druilerig weertje

Editie_herne_piste_3__kopie_
Schepen Kris Degroote mocht een woordje placeren.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_herne_piste_7__kopie_
Hanne Verbruggen. - Foto Marc Colpaert
 
Editie_herne_piste_2__kopie_
Veel volk voor de opening.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_herne_piste_6__kopie_
De piste werd ingelopen. Foto Marc Colpaert
 
Op zondagvoormiddag werd de nieuwe Finse piste ingelopen door een dertigtal moedige mensen, waaronder Hanne Verbruggen maar ook schepen Kris Degroote en burgemeester Poelaert liepen mee. 
 
Lokaal bestuur Herne kondigt met trots de opening aan van zijn nieuwste aanwinst: een Finse piste van 980, waarvan 430 meter werd aangelegd door de gemeente. De piste belooft recreatieve lopers een verfrissende loopervaring te bieden.  Bomen in het midden van de Finse piste dienen als afscheiding. De officiële opening vond plaats op zondag 3 maart in de Hernekouter.  Eregaste Hanne Verbruggen liep de Finse piste in. Inwoners waren van harte welkom om deze samen met Hanne in te lopen en dat deden ze dan ook, nochtans de zon was niet van de partij, erger nog het regende lichtjes. Met de introductie van de Finse piste Herne bevestigt het lokaal bestuur zijn toewijding aan het bevorderen van een gezonde en actieve levensstijl voor al zijn inwoners. Met zijn veerkrachtige oppervlak van houtschors, biedt de Finse piste een ideale ondergrond voor recreatieve joggers. De piste werd zo opgebouwd om schokabsorptie te bieden en de impact op gewrichten te verminderen, waardoor lopers comfortabel kunnen genieten van hun trainingssessies zonder zorgen over blessures.
 

De Finse piste loopt langs het voetbalterrein richting de site van de Gieterij, de vroegere Fondatel.  De technische dienst van de gemeente legde het deel langs het voetbalveld aan, de rest van de piste werd aangelegd door de aannemer van de projectontwikkelaar bij de bouw van de woningen in de Gieterij. Langs het parcours zijn eveneens outdoor fitnesstoestellen te vinden. Schepen van sport, Kris Degroote: ‘We willen regelmatige lichaamsbeweging stimuleren en zijn verheugd dat we onze inwoners nu een bijkomend recreatief buitenaanbod kunnen bieden om hun doelen te bereiken.’ 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mrt 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief