Mantelzorgers op dinsdag 18 juni extra in de bloemetjes zetten in Herne

C21

Mantelzorgers op dinsdag 18 juni extra in de bloemetjes zetten in Herne

Editie_herne_gemeentehuis_2__kopie_
Illustratiebeeld foto marc Colpaert
 
Op zondag 23 juni is het dag van de mantelzorg en dus gaan ze in de gemeente Herne op dinsdag 18 juni de baan op met een geschenkje voor alle mantelzorgers.  Een mantelzorger zorgt op regelmatige basis voor een hulpbehoevende, voor iemand die hem/haar nauw aan het hart ligt. Kenmerkend is dat het gaat om een bestaande persoonlijke band, vaak om de zorg voor een familielid, een vriend, een kennis, een buur.
 
De dienst Welzijn van lokaal bestuur Herne heeft jaarlijks de gewoonte om mantelzorgers in de bloemetjes te zetten. Op dinsdag 18 juni gaan de medewerkers van de thuisdiensten bij elke mantelzorger persoonlijk langs om een geschenkje te overhandigen. Sinds 2011 voorziet het lokaal bestuur Herne een maandelijkse waarderingstoelage ten aanzien van de mantelzorger ten bedrage van 15 euro. Als we de vergelijking maken met de gemeente Galmaarden is dit 20 euro en in Gooik kan een maandelijkse toelage oplopen tot 33 euro!
 
 
De voorwaarden om deze toelage te bekomen zijn tweeërlei:
 
de mantelzorger houdt zich daadwerkelijk en op zeer regelmatige basis met de thuiszorg bezig. De regelmaat van de thuiszorg moet blijken uit het aanvraagformulier. De thuiszorg moet op een kwaliteitsvolle en menswaardige manier gebeuren. De zorgbehoevende moet een inwoner zijn van de gemeente en verblijft inwonend of zelfstandig in zijn natuurlijk thuismilieu. De evaluatie van de zorgbehoevendheid wordt vastgesteld aan de hand van bestaande attesten. We verwijzen graag door naar het reglement op de website: www.herne.be/welzijn/thuisdienst/mantelzorgtoelage

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jun 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 13 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief