GALMAARDEN - Test van de nieuwe Chrysler Grand Voyager

C21

GALMAARDEN - Test van de nieuwe Chrysler Grand Voyager

Dsc_0056
 
Dsc_0062
Dsc_0065
Dsc_0067
Dsc_0074
 

De Amerikaanse autobouwer Chrysler heeft zopas zijn Grand Voyager gevoelig vernieuwd. Hoog tijd dus dat wij deze typische gezinswagen eens gingen testen. Wij mochten hiervoor rekenen op de bereidwillige medewerking van garage E.M. Cars uit Vollezele.

Het eerste wat ons opvalt wanneer wij in deze wagen stappen is de ruimte die er binnen voor handen is. Speciaal bij deze wagen is dat de pook met de automatische versnellingen op het dashboard staat. Vijf minuten later hadden wij hier al geen problemen meer mee. De Chrysler is een grote gezinswagen en zeker geen vlugge wagen. Daarvoor koopt men deze wagen dan ook niet, rally rijden met zeven mensen in de wagen is niet dadelijk een goede zaak. Wanneer wij enkele tientallen kilometers verder gewend zijn aan de wagen valt deze best mee. Men is natuurlijk gebonden aan de afmetingen van deze ruime wagen maar het rijden en zelfs parkeren verloopt uiterst vlot. De bestuurder leert als het ware een beetje kalmer te rijden dan men normaal gewoon is, dit kan alleen de veiligheid en het verbruik ten goede komen. De 2.8 liter motor – de wagen is ook beschikbaar met een 3.8 liter – loopt vlot en maakt zeker geen onnodig lawaai. Wat zijn nu de verschillen met het vorig model: in deze wagen staat een 6 traps automaat in plaats van een 4 traps. Er is een digitale automatische 3 zone airconditioning standaard voor alle versies. Er bestaat de mogelijkheid tot het openen van de ramen in de schuifdeuren, wat vroeger niet kon. Deze schuifdeuren zijn zeer handig en gebruiksvriendelijk. Het is zelfs mogelijk om ervoor te zorgen dat deze deuren automatisch dicht gaan en stoppen wanneer er een obstakel zoals een hand tussen de schuifdeur wordt geplaatst. Het legendarische Stow’n Go zit- en laadsysteem tovert probleemloos de passagiersruimte met zeven zitplaatsen om in een laadruimte zonder obstakels, zonder ook maar één zetel te moeten weghalen. Tijdens onze proefrit had de wagen een gemiddeld verbruik van 10 liter wat voor een 2.8 motor zeker niet overdreven is. De CO2 uitstoot is aan de hoge kant met 247 g/km.

Wat betreft de financiële kant: Men kan deze wagen ombouwen tot een Crew Cab 4 zitplaatsen zodat deze wagen valt onder lichte vrachtwagen, dit is fiscaal enorm aantrekkelijk, men moet zelfs geen BIV betalen en slechts 125 euro jaarlijkse rijtaks. De prijs voor deze wagen die standaard toch wel heel wat opties meekreeg is 35.900 euro BTW in.               
 
Wie meer wil weten over deze wagen eens surfen naar: http://www.chrysler.be/nl/grand_voyager/index.html
of loopt gewoon even binnen bij E.M. Cars ter hoogte van de Ninoofsesteenweg 19 in Vollezele. Verkoper Sebastien Flamant zal u zeker met veel plezier nog meer wegwijs maken in de vele voordelen van deze wagen. Tel 054/55.72.91 of email info.malfroot@Chryslerjeep.be. Wij danken deze mensen voor de goede samenwerking.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mrt 2008
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 13 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief