LENNIK - Herinneringsmoment wapenstilstand

C21

LENNIK - Herinneringsmoment wapenstilstand

Herinneringsmoment_eizeringen
 
Herinneringsmoment_gaasbeek
 

 Op 11 november 1918 om 11 uur ‘s morgens werd de wereld uit de nachtmerrie van de Grote Oorlog verlost. Om hier bij stil te staan, wordt er ook in Lennik hulde gebracht aan onze oud-strijders, ooit de levende getuigen van de wereldoorlogen.

Vandaag gingen we al even langs in Eizeringen en Gaasbeek. Leerlingen uit het derde leerjaar van ’t Rakkertje hielden samen met onze Lennikse burgemeester en schepen een mooi herinneringsmoment.  Elke leerling schilderde een klaproos op een kei en schreef het woord vrede erbij in verschillende talen. Een moment om niet snel te vergeten.   

 Zondag is er een eucharistieviering in Sint-Martens-Lennik met aansluitend het neerleggen van de bloemen aan het Oorlogsmonument en toespraak ter ere van de oud-strijders.

 In Sint-Kwintens-Lennik vindt er een burgerlijke plechtigheid plaats op zondag. De samenkomst voor de optocht langsheen de gedenktekens is voorzien om 11 uur aan de brandweerkazerne. Aan het kerkhof zullen we voor het eerst halt houden bij de nieuw aangeplante vredesboom. Leerlingen uit het zesde leerjaar van De Kleine Prins zullen deze op een gepast wijze inhuldigen. De optocht eindigt aan het gemeentehuis waar aansluitend een toespraak en receptie zal worden gehouden.

 Onze gemeente neemt samen met honderden anderen deel aan ‘Ringing out for peace’. Hiermee draagt onze Gronckelman ook zijn steentje bij. Benieuwd naar zijn eigenste Lennikse versie? Wij in ieder geval wel.

 Tot slot kan je tot eind 2018 enkele werken bewonderen van Frey Van der Haegen in het gemeentehuis. Met als thema De Groote Oorlog is het nog maar eens duidelijk dat Frey zijn grenzen kan verleggen. Het zijn echte pareltjes!

 We nodigen je dan ook van harte uit om dit alles samen met ons te delen.

Graag tot dan. 


 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 nov 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief