Bruisend kunsten-, erfgoed- en activiteitenweekend in GAASBEEK

C21

Bruisend kunsten-, erfgoed- en activiteitenweekend in GAASBEEK

Editiepajot_lennik_kunstweekend_gaasbeek_foto_wim_durang__1_
Voor elk wat wils dus op deze schitterende locaties in Gaasbeek. - Foto's Wim Durang.
 
Editiepajot_lennik_kunstweekend_gaasbeek_foto_wim_durang
Editiepajot_lennik_kunstweekend_gaasbeek_foto_wim_durang__2_
 

Afgelopen weekend organiseerde Lennik opnieuw tal van activiteiten rond de Week van de Amateurkunsten (WAK) aan het sfeervol dorpspleintje van Gaasbeek. Na vorig jaar, met de campagne rond "Gaasbeek mooiste dorp", werd dit opnieuw gecombineerd met de wekelijkse Boerenmarkt ’s zaterdags en de maandelijkse Rommel- en Antiekmarkt 's zondags.

Bijna 30 Lennikse (amateur-)kunstenaars hielden een gezamenlijke veelzijdige tentoonstelling “Kunst recht uit het hart” in de beide zaaltjes van de Gemeenschapslokalen, en in de Onze-Lieve-Vrouwekerk.

Een organisatie van het gemeentebestuur, dienst Vrije Tijd en de Lennikse kunstenraad, met de steun van verenigingen, vrijwilligers en Lennikse kunstenaars. Tijdens de opening op vrijdagavond was er ook al theater en muzikaal optreden door de gemeentelijke kunstacademie.

Behalve culturele verwennerij, was er in de voortuin van de Oude Pastorie ook een markt met feestelijke tentjes, met diverse hapjes als frietjes, fruit en chocoladefontein, snoepjes en koekjes in hartvorm, enz. Het thema van de WAK was immers "van harte". Ook een bar met terras kon niet ontbreken en kinderanimatie met plooiballonnen en grime. Gelukkig was het zonnige weer uiteindelijk beter dan verwacht geworden. Zo kwamen heel wat mensen, van alle generaties, een kijkje nemen en konden van de kunst en de gezellige sfeer genieten.

Zondag was het tegelijk ook Erfgoeddag, waarbij de Lennikse erfgoedraad, aandacht besteedde aan de vriendschapsbanden van Lennik met haar zustergemeenten Arconate en Abcoude, respectievelijk in Italië en Nederland. Deze gemeenten zijn verbonden met de geschiedenis van het Kasteel en het Land van Gaasbeek. Behalve een fototentoonstelling was er zondagnamiddag een voordracht over deze historische achtergrond. Ook werden bordjes onthuld op het kerkhof rond de Gaasbeekse kerk, bij de graven van de familie Arconati Visconti, waardoor de teksten op hun zerken weer leesbaar zijn. Tegelijk ging rond de excentrieke figuur van Paul Arconati, oud-kasteelheer van Gaasbeek, een tentoonstelling door in het Kasteel van Gaasbeek, en was er muziek, animatie en een vrij podium voor dichters. Voor elk wat wils dus op deze schitterende locaties in Gaasbeek.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2009
Wim Durang
Wim Durang
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief