LENNIK - Vier nieuwe schrijvers in Lennik

C21

LENNIK - Vier nieuwe schrijvers in Lennik

Editiepajot_lennik_boek_1_foto_marc_colpaert
Maandenlang werd er geschreven, geschrapt, herwerkt enz. - Foto Marc Colpaert.
 

In september 2006, richtte de bibliotheek van Lennik een oproep tot de leerlingen van alle lagere scholen van de gemeente om, onder begeleiding van echte schrijvers, een verhaal te schrijven en daar een echt boek van te maken.

Anne Wyckmans en Mario Demesmaeker, twee Lennikse schrijvers, gingen onmiddellijk en enthousiast akkoord om dat project te begeleiden.Een groot aantal reageerde op de oproep en bracht een “verhaalontwerp” binnen. Uiteindelijk werden de vier verhalen van Eline Van Craenenbroeck, Matilde De Bruyn, Sebastiaan Michiels en Leila Viaene geselecteerd.

Maandenlang werd er geschreven, geschrapt, herwerkt enz. en in september 2007 waren de verhalen klaar en kon de tweede fase van het project van start gaan, nl. een uitgeverij vinden. Een moeilijke en lange zoektocht, die niets opleverde. We beslisten gebruik te maken van moderne technologie en de verhalen online uit te geven, via UniBook.

Dankzij de prachtige illustraties van Evelien Vanhamel en Kristina Ruell en met de logistieke en financiële steun van de gemeente Lennik waren ze bijzonder fier vier prachtige boeken te kunnen voorstellen.

Twee van de vier auteurs zijn echter niet meer van plan om verder de richting uit te gaan om nog een boek te schrijven, eentje twijfelt nog en Sebastiaan de enige jongen in het gezelschap is al bezig aan zijn tweede boek. In ieder geval hebben deze vier jonge mensen prachtig werk geleverd.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 mei 2009
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 04 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief