Meer dan 40 deelnemers aan zwerfvuilactie VC LENNIK Dames ruimden 31 vuilniszakken zwerfvuil

C21

Meer dan 40 deelnemers aan zwerfvuilactie VC LENNIK Dames ruimden 31 vuilniszakken zwerfvuil

Whatsapp_image_2021-03-20_at_18
 
Whatsapp_image_2021-03-20_at_18
 
Whatsapp_image_2021-03-20_at_17
 

Het gemeentebestuur van Lennik organiseert van 20 maart tot en met 3 april 2021 de jaarlijkse zwerfvuilactie. Omdat VC Lennik Dames VZW elk jaar haar steentje wil bijdragen aan een goed doel en de club aandacht heeft voor het milieu (elke speelster kreeg bv een drinkbus), wilde VC Lennik Dames de zwerfvuilactie graag ondersteunen. 

 

Op zaterdag 20 maart verzamelden meer dan 40 speelsters van alle leeftijdscategorieën, bestuursleden en ouders aan de sporthal Jo Baetens om van 14.00u tot 16.00u zwerfvuil te ruimen. 8 verschillende teams werden samengesteld om 8 verschillende routes op en rond de Jo Baetens site en in Gaasbeek & Eizeringen zwerfvuil-vrij te maken. 

 

Uiteraard werden de geldende richtlijnen rond C-19 gevolgd, zodat niemand in overtreding was. 

 

In totaal ruimde VC Lennik Dames 31 volle vuilniszakken zwerfvuil. Het is tegelijk top én dramatisch ... dat we zoveel vuil blijven vinden langs de weg. De zwerfvuilactie had gerust een paar uur langer mogen duren want er was nog veel zwerfvuil te vinden. 

 

Sommige bestuursleden ondervonden wat probleempjes met het lezen van de kaartjes en zijn daardoor ook op grondgebied Sint-Pieters-Leeuw zwerfvuil gaan ruimen, misschien sturen we Sint-Pieters-Leeuw hiervoor wel een factuurtje. 

 

Er lag heel veel zwerfvuil in het speelbos, onze jeugdploeg U11 heeft dit schitterend opgeruimd. Het meest voorkomend zwerfvuil bleken blikjes bier, frisdrank en red bull, maar we vonden ook velgen, een kastdeur, een groot stuk isolatie, een bak met witte wijn en zoveel meer. 

 

Alle deelnemers konden zo ook 5 punten verdienen voor de VC Lennik Dames Challenge van maart 2021. In deze VC Lennik Dames Challenge nemen 3 teams samengesteld uit verschillende ploegen bestaande uit een mix leeftijdsgroepen het tegen elkaar op om zoveel mogelijk punten te verzamelen door gedurende de maand maart 2021 hoofdzakelijk te sporten (Fietsen, lopen en wandelen), maar ook door sub-challenges uit te voeren, waarvan deze zwerfvuilactie er één van is. Naast de Zwerfvuil-sub-Challenge liep ook nog steeds de Sponsor-Pic-sub-Challenge waarbij speelsters tijdens hun challenge-activiteit foto’s verzamelen van één van de 51 sponsors van VC Lennik Dames om ook op die manier punten te verzamelen. 

 

VC Lennik Dames doet dit om te kunnen sporten in een propere omgeving, de challenge is een klein extraatje. 

 

Bent u geïnteresseerd in het vervolg of in al onze activiteiten, volg ons op FaceBook en Instagram en bent u speelster of ouder van de jeugdploegen … kom ons vervoegen!! 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mrt 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief