De gemeente LENNIK zoekt vrijwilligers om haar scholen veilig open te houden.

C21

De gemeente LENNIK zoekt vrijwilligers om haar scholen veilig open te houden.

Image003__2_
 
Op het overlegcomité van vrijdag 19 maart werd er aan de ministers van onderwijs gevraagd een plan uit te werken voor het terugdringen van het aantal besmettingen op school. Eén van deze aanpassingen is om ten allen tijden in klasbubbels te werken.
Welke impact heeft dit op de Lennikse scholen?
Om de periode tot aan de paasvakantie te overbruggen, dienen ook onze Lennikse scholen een aantal aanpassingen te doen. Zo mogen verschillende klassen, buiten de les-, sport-, en eetmomenten die nu reeds volledig in klasbubbel verliepen, ook niet meer met elkaar in contact komen tijdens de pauzes, op de speelplaats of tijdens de opvang. Vooral voor het organiseren van voor- en naschoolse opvang, brengen deze wijzigingen een grote impact met zich mee.
 
Wil jij helpen?
Om onze Lennikse scholen te ondersteunen veilig, en volgens deze nieuwe maatregelen, open te blijven, is de gemeente Lennik op zoek naar vrijwilligers. Vrijwilligers die voor- en naschools een handje kunnen helpen in de opvang op school. 
 
Hoe gaat dit in zijn werk?

Ben jij minimum 18 jaar, behoor je niet tot één van de risicogroepen en kan je je tijdens de week op vaste momenten vrij maken tussen 7 en 8.30 uur en 15 en 18 uur en/of woensdagnamiddag tussen 12.30 tot 18.00 uur? Stel je kandidaat via  jeugd@lennik.be en geef meteen aan welke dagen en uren jij beschikbaar bent om onze kinderen te begeleiden. Wij zorgen voor een vrijwilligerscontract en contacteren je van zodra we zicht krijgen op de noden van onze scholen. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mrt 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief