Nieuwe verkeersregeling in GAASBEEK

C21

Nieuwe verkeersregeling in GAASBEEK

Image003
 

 Vanaf nu geldt er een gewijzigde verkeerssituatie in de straten Postberg, Trontingenstraat en Grote Vijverselenweg.

Uit verkeerstellingen is gebleken dat deze straten vaak gebruikt worden als sluipweg tussen de kernen van Gaasbeek en Sint-Martens-Lennik. Door middel van twee proefopstellingen, die elk 3 maand duren, wil de gemeente maatregelen testen om doorgaand verkeer te weren.
Tijdens de eerste proefopstelling is enkel plaatselijk verkeer toegelaten op bovenvermelde straten. De snelheid blijft 50km/u maar enkel bestuurders met eindbestemming in de voornoemde straten mogen de straten inrijden.
Wie bvb van centrum Gaasbeek naar centrum Sint-Martens-Lennik wil rijden dient dus ofwel de Winkelstraat ofwel de Gustaaf Van der Steenstraat te nemen.
Tijdens de tweede proefstelling die start vanaf 6 mei worden fietsstraten ingericht. De maximum toegelaten snelheid wordt dan verlaagd naar 30km/u. In een fietsstraat mogen fietsers de volledige rijbaan innemen, wagens te gast en mogen fietsers niet inhalen.
Tijdens beide proefopstellingen worden er controles uitgevoerd en metingen gedaan. Na afloop van de proefperiodes zal alles geëvalueerd worden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 feb 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 04 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief