TERNAT - Nieuw containerpark nadert voltooiing

C21

TERNAT - Nieuw containerpark nadert voltooiing

Containerpark_landscape_2
vlnr Pter Van der Borght, projectleider van de NV Roos, Armand Van Malderen, schepen van patrimonium, Bert Solias, werfleider NV Roos,Filip De Ryst, leidend ingenieur Haviland, Jurgen Thiebaut, milieuambtenaar, Guido Van Cauwelaert, schepen van milieu
 
Containerpark_toegangsweg
 

De werken aan het nieuwe containerpark zijn al goed opgeschoten. Deze week werd de laatste hand gelegd aan de betonnen verharding waarop de containers en het wachtlokaal zullen worden geplaatst. Eerder werd een nieuwe toegangsweg aangelegd. Deze zal eveneens de toegang vormen van de nog te bouwen werkliedenloods. De berm naast de weg werd beplant met Maagdenpalm, een bijenvriendelijke plant. Dat kadert in het biodiversiteitsplan van de gemeente. Het containerpark zal uit twee delen bestaan. Het eerste deel is niet-betalend en bevat fracties als papier en karton. Het tweede deel is betalend en bevat fracties als grof vuil, ijzer, enz. Bij het in- en uitrijden van het tweede gedeelte komt er een weegbrug. Het verschil in gewicht is de basis voor de betaling van het gebruik van dit gedeelte van het containerpark.

Rond het containerpark komt een twee meter hoge afsluiting en een bufferbeplanting. De vermoedelijke einddatum van de werken is momenteel volgens de in het bestek voorziene termijnen, 19 oktober.

De opening en overdracht aan de Intercommunale Haviland, die het nieuwe containerpark zal uitbaten is voorzien op 1 januari. Het containerpark zal toegankelijk zijn voor de inwoners van de gemeenten waar de uitbating het containerpark aan Haviland werd overgedragen. Omgekeerd zullen inwoners van Ternat dus ook in al deze gemeenten toegelaten worden. De openingsdagen van het containerpark blijven dezelfde (gesloten op zon- en maandag) maar het zal 's avonds wel langer open blijven (waarschijnlijk tot 19 uur).

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 aug 2013
ep
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024

archief