TERNAT - Cultuurcentrum stelt nieuwe programma voor

C21

TERNAT - Cultuurcentrum stelt nieuwe programma voor

Img_2752
 
Img_2747
 

Het nieuwe programma van Cultureel Centrum De Ploter is klaar en omvat alweer een brede waaier van evenementen.

"Ook in het nieuwe seizoen hebben we weer een serie cocreaties waarbij het cultureel centrum ondersteuning biedt aan lokale inititiatiefnemers", zegt stafmedewerker Martijn Gunst. Het seizoen opent met "De ezels van Bruegel", een totaalspectakel met een heleboel Pajottenlands talent, zoals auteur Luc Vierendeels en musicus Walter Evenepoel. Het stuk gaat daarna op toernee in het Pajottenland. "Daarnaast werken we ook samen met Musikalo, De Droomgaard en Kunstenacademie en is het weer tijd voor het tweejaarlijkse jongerenevenement Boris", vervolgt Martijn.

Er komt ook een waaier aan muziekvarieteiten aan bod, van muziek van eigenbodem tot Zuid-Afrikaanse Gospel (in de kerk van Wambeek). En er werd gedacht aan maatschappelijke projecten waarbij men zich niet beperkt tot een optreden op een podium. Zo wordt er gewerkt met de vzw Welzijnszorg, dat werkt rond armoedebestrijding en kun kiezen voor een ticket sospeso, waarbij je naast je eigen ticket betaalt voor een tweede ticket, waarmee iemand die dat kan gebruiken, gelukkig wordt gemaakt. De Ploter inspireerde zich op de Caffè sospeso, een traditie in de koffiebars in Napels, waarbij de klant als uiting van zijn voorspoed of vrijgevigheid voor zichzelf een koffie bestelt en ook voor een tweede betaalt.

Striptekenaar Yannick Pelegrin 

Het nieuwe programma werd in een mooie brochure gestoken, die werd verlucht door de Ternatse striptekenaar Yannick Pelegrín, die we ook al aan het werk zagen op de boekenkaftdagen Ezelsoor in het Jeugdcentrum Puls en die al een eerste graphic novel uitbracht met de naam Aldo (te koop bij De Standaard boekhandel of bestellen op stripweb voor € 18,95).

Eerder verschenen

Ternat - Boris

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mei 2019
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024

archief