TERNAT - Bib sluit eerste editie voorleesproject “Boekenstoet” feestelijk af

C21

TERNAT - Bib sluit eerste editie voorleesproject “Boekenstoet” feestelijk af

Img_2753
 

Afgelopen donderdag trakteerde de bib Ternat de deelnemers en vrijwilligers van het voorlezen aan huis project “Boekenstoet” op een magische afsluiter. Met de vertelvoorstelling “Bea en de Boekenwurm” kwam een einde aan de eerste editie van dit project van het departement Vlaams Karakter van de provincie Vlaams Brabant dat inzet op het stimuleren van het Nederlands bij taalzwakke kinderen. 

 

Zo’n 10 tal gezinnen met kinderen tussen de 4 en 9 jaar oud werden de afgelopen weken getrakteerd door vrijwilligers van de bib op voorlezen aan huis. Stuk voor stuk ging het om kinderen die omwille van hun thuissituatie -kansarm, laaggeschoolde ouders, andere thuistaal …- moeilijkheden ervaren met taal en lezen. Schepen van kindbeleid en onderwijS Christiane Servranckx licht toe: "Voorlezen is essentieel in het ondersteunen van de taalontwikkeling bij jonge kinderen. Bovendien komen kinderen zo van jongs af aan in contact met boeken en leren ze later ook beter en sneller lezen op school."

Boekenstoet wil kinderen en hun ouders in hun veilige thuiscontext laten kennis maken met (voor)lezen om zo hun kennis van de Nederlandse taal te bevorderen. Op deze manier ondersteunt de gemeente ook het Vlaamse Karakter van Ternat. 

Voor de Boekenstoet werkte de bib onder andere samen met laatstejaars van het Sint-Jozefsinstituut. Naast voorlezen bij de kinderen thuis, brachten ze samen ook een bezoek aan de bib en genoten ze van het vrijetijdsaanbod dat de gemeente Ternat te bieden heeft. 

 

Ook zin om voorleesplezier te verspreiden bij kinderen uit kansengroepen? Word dan ook vrijwilliger voor de Boekenstoet van dit najaar en neem contact op met de bib Ternat (bibliotheek@ternat.be

--

Einde persbericht

 

Foto: Vrijwilligers en deelnemers van de “Boekenstoet”

 

 

Meer informatie: 

Hilke Arijs, diensthoofd bibliotheek hilke.arijs@ternat.be 

Hires beelden verkrijgbaar op aanvraag. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mei 2019
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024

archief