TERNAT - Natuurpunt verkoopt vleermuizenkastjes

C21

TERNAT - Natuurpunt verkoopt vleermuizenkastjes

Vleermuiskastjesverkoop
 

Vanaf beginjuli kun je bij Horta op de Assesteenweg vleermuiskastjes van Natuurpunt kopen. Horta verkocht ook reeds langer mezennestkasten. Natuurpunt maakt ze met gerecupereerd hout en rubberafval en behandelt ze op een milieuvriendelijke manier tegen weersinvloeden.

Vleermuizen zijn zeer nuttige zoogdieren. Ze vangen per nacht honderden insecten die ze met behulp van echolocatie opsporen.
In Europa leven ruim 40 soorten. De meest voorkomende soorten in België zijn de dwergvleermuis, de rosse vleermuis, de laatvlieger en de watervleermuis. De lichaamsbouw van vleermuizen is zodanig dat ondersteboven hangen de eenvoudigste manier is van slapen. Dat komt doordat de achterpoten van de vleermuis 180° gedraaid zijn en de voeten naar achter wijzen. Vleermuizen gebruiken de nagel van de duim als ze met de kop omhoog klimmen.
Voor hun winterslaap zoeken vleermuizen vaak grotten of kelderruimten op. Van zowat april tot oktober jagen ze ’s nachts en brengen de dag door in holten, spouwmuren en spleten. Ze kunnen zelf geen schuilplaats maken en ook geen nestmateriaal aanbrengen. Door de hogere perfectie in de woningbouw vinden vleermuizen vandaag onvoldoende veilige slaapspleetjes en daarom worden slaapkasten gemaakt.
Zo een slaapkastje moet opgehangen worden aan een boom of gevelmuur op een hoogte van minstens drie meter en liefst meer. Het mag in volle zon hangen en de voorkant wordt best naar het zuiden gericht.
De vleermuizen kruipen via de gleuf en de ladderplank tot boven in het kastje waar ze ondersteboven hangend slapen.
Meerdere vleermuizen van dezelfde soort kunnen hetzelfde kastje als zomerslaapplek uitkiezen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jun 2019
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 21 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 21 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 16 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 06 mrt 2024

archief