TERNAT - Belastingen innen tijdens verkeerscontrole

TERNAT - Belastingen innen tijdens verkeerscontrole

Img_3767
Met camera 's die nummerplaten herkennen spoort de belastingdienst achterstallige betalers op.
 

Vorige week dinsdag organiseerde de politiezone TARL controles samen met de belastingdienst. De Vlaamse belastingdienst inde in totaal voor €17.073,28 aan openstaande verkeersbelastingen. De personen met de openstaande belastingen werden opgemerkt via een ANPR-camera. De politiezone TARL deed de controles op de Assesteenweg in Ternat. De actie gebeurde in samenwerking met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) en de Vlaamse belastingdienst (VlaBel).

Door de politie werden er 2 bestuurlijke aanhoudingen wegens illegaal verblijf uitgevoerd. Deze kregen dan ook het bevel om het grondgebied te verlaten. Er werden tevens 2 personen betrapt op illegale tewerkstelling en zwartwerk. Daarnaast werden er ook 18 verkeersinbreuken vastgesteld wegens: het niet dragen van een veiligheidsgordel (5x), GSM-gebruik achter het stuur (2x), het negeren van het bord C31, namelijk het verbod om links af te slaan wanneer men van een afrit komt in Ternat (4x), het niet dragen van het rijbewijs, het beschikken over een verlopen keuringsbewijs (3x), het niet in bezit zijn van een geldig verzekeringsbewijs, het onleesbaar zijn van de nummerplaat, een inbreuk inzake tuning. 1 bestuurder stond geseind met een ontzetting van het recht tot sturen, het voertuig werd inbeslaggenomen. 

De Vlaamse belastingdienst inde in totaal voor €17.073,28 aan openstaande verkeersbelastingen. De personen met de openstaande belastingen werden opgemerkt via een ANPR-camera. Deze camera geeft melding wanneer er een nummerplaat gedetecteerd wordt waaraan nog openstaande belastingen verbonden zijn. Hierdoor is het mogelijk deze personen zeer gericht uit het verkeer te halen tijdens een controle.

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen controleerde 56 voertuigen op onder andere de hygiënische omstandigheden van de koelwagen, de toestand van de producten en de temperatuur in de koelwagen. Het FAVV deelde 1 waarschuwing uit, dit houdt onder meer in dat de persoon in kwestie op een later tijdstip opnieuw een controle moet laten uitvoeren. Er werd ook 1 controle uitgevoerd in het kader van vervoer van levende dieren, deze zaak zal nog verder onderzocht worden.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 feb 2020
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 08 apr 2020
Guido Van Cauwelaert | 06 apr 2020
Guido Van Cauwelaert | 06 apr 2020
Guido Van Cauwelaert | 06 apr 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 05 apr 2020
Guido Van Cauwelaert | 31 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert | 27 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert | 27 mrt 2020

archief