Laatste artikels van Asse

C21

Bloeddonoren ASSE-TERNAT

Scherm__afbeelding_2024-02-16_om_19
 

 Bloeddonoren van Asse-Ternat werden op 9 februari 2024 bedankt na een lange Covidperiode. Eindelijk was het nog een keertje zover en werden de bloeddonoren gehuldigd door de Rode Kruis afdeling Asse-Ternat.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 feb 2024
Marc Sluys
 

Prijsuitreiking kerstactie van Ondernemend ASSE

Img_9151
 

 Op woensdag 7 februari vond in de kapel van het Oud Gasthuis de prijsuitreiking van de succesvolle kerstactie van Ondernemend Asse plaats.  Tijdens de maand december ontvingen klanten een wedstrijdlotje bij elke aankoop, waaruit de winnaars werden getrokken.  Alle gelukkige winnaars werden persoonlijk geïnformeerd en uitgenodigd om hun prijs op te halen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 feb 2024
Marc Sluys
 

Personeelsleden gemeente Asse bezoeken nieuwe school in Krokegem

Iktrekhetmijaan
 

Steeds meer mensen zetten zich in voor een gezonder klimaat. En dat mag gezien worden! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2024
Redactie Editiepajot
 

Team Burgemeester met Koen van Elsen als Lijsttrekker Asse

Koen_elsen
 

Team Burgemeester met Koen van Elsen als Lijsttrekker Asse. Tijdens de nieuwjaarsreceptie werden toekomstplannen aangekondigd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2024
Redactie Editiepajot
 

ASSE - Samensmelting van twee dorpsscholen in Asse is nu ook officieel een feit

Asse_school_2
Foto Haviland
 

Midden januari vond de officiële inhuldiging plaats van het nieuwe schoolgebouw onder het goedkeurende oog van de burgemeester, schepenen, en de ouders en leerlingen die voor de gelegenheid talrijk aanwezig waren voor het feestelijke gebeuren. In Krokegem (Asse) vormen de basisscholen De Schatkist en De Springplank sinds  

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Meer dan 12 producenten zetten deuren open tijdens Toer de Geuze 2024 Bustickets kunnen reeds online gereserveerd worden

Scherm__afbeelding_2024-01-30_om_19
 

 In 1997 organiseerden vier lambiekbrouwerijen en twee geuzestekerijen de allereerste Toer de Geuze. Doorheen de jaren zijn deze openbrouwerijdagen van het Pajottenland en de Zennevallei uitgegroeid tot een druk bijgewoond, tweejaarlijks bierweekend. De volgende editie vindt plaats op zaterdag 4 en zondag 5 mei. Dan zetten naast Boon, De Cam, De Troch, Den Herberg, Hanssens, Lambiek Fabriek, Lindemans, Mort Subite, Oud Beersel, Tilquin en Timmermans, ook HORAL’s twee jongste leden, Eylenbosch en Kestemont, hun deuren wagenwijd open. Biercentrum De Lambiek kan eveneens het hele weekend bezocht worden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2024
Marc Sluys
 

Provincie investeert in fietssnelwegen in ASSE

Scherm__afbeelding_2024-01-07_om_13
 

De provincie Vlaams-Brabant investeert 1.553.763,96 euro in de aanleg van een stuk van de fietssnelweg F221 tussen Sleewagen en Voorstehoeve en een stuk van de ​ F212 tussen Kruiskouter en Spoorwegbaan in Asse.  De gemeente Asse plant de aanleg van een aantal stukken fietspad langs de fietssnelwegen F221 en F212.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jan 2024
marc Sluys
 

ASSE - Investeren in fietssnelwegen op tal van locaties

A_afbeelding_asse_fiets
 

De provincie Vlaams-Brabant investeert 1.553.763,96 euro in de aanleg van een stuk van de fietssnelweg F221 tussen Sleewagen en Voorstehoeve en een stuk van de ​ F212 tussen Kruiskouter en Spoorwegbaan in Asse. De gemeente Asse plant de aanleg van een aantal stukken fietspad langs de fietssnelwegen F221 en F212. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jan 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Vlaams Parlementslid Tiebout en burgemeesters Zennevallei bieden parket Halle-Vilvoorde volwaardige locatie aan in HALLE

Parket_halle-vilvoorde
 

 Sinds 2014 zit het parket van Halle-Vilvoorde op 2 aftandse locaties verspreid in Asse. Ondanks een nieuwbouwbelofte die binnenkort haar 10de  verjaardag viert, ziet het er niet naar uit dat daar snel verandering in komt. Vlaams Parlementslid Jeroen Tiebout (N-VA) en burgemeester Jo Vander Meylen  (Lijst Burgemeester, Beersel), Marc Snoeck (Vooruit, Halle) en Jan Desmeth (N-VA, Sint-Pieters-Leeuw) bieden federaal minister van Justitie, Paul Van Tigchelt  en de Regie der Gebouwen nu een volwaardig alternatief in Halle aan.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 jan 2024
Marc Sluys
 

Vlabinvest investeert ongeveer 2,5 miljoen euro in zorginfrastructuur

Scherm__afbeelding_2023-12-15_om_09
 

 Vlabinvest steunde dit jaar met 2.495.151,32 euro 20 infrastructuurprojecten in Asse, Beersel, Diest, Glabbeek, Halle, Keerbergen, Landen, Leuven, Liedekerke, Machelen, Meise, Roosdaal, Scherpenheuvel-Zichem, Tienen en Vilvoorde. Dankzij deze initiatieven wordt er bijkomend of verbeterd zorgaanbod gecreëerd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 dec 2023
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief