Laatste artikels van Asse

C21

REGIO - 12 plattelandsprojecten krijgen samen meer dan 1,2 miljoen euro subsidies van de provincie Vlaams-Brabant,

Scherm__afbeelding_2023-01-18_om_09
 

 12 plattelandsprojecten krijgen samen meer dan 1,2 miljoen euro subsidies van de provincie Vlaams-Brabant, Vlaanderen en Europa. Het gaat om projecten, uit onder meer HalleAsse, Begijnendijk-Keerbergen-Rotselaar-Tremelo, Haacht, Lennik, Vlaamse Rand rond Brussel en Zuid-Hageland, die van het platteland een betere plek willen maken om te wonen en te leven.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jan 2023
Marc Sluys
 

Provincie stimuleert Nederlands via drama en muziek

Scherm__afbeelding_2023-01-18_om_09
 

 Samen aan toneel doen of muziek maken, stimuleert op een creatieve en speelse manier het gebruik van het Nederlands. Daarom organiseert de provincie Vlaams-Brabant dit jaar workshops drama of muziek voor leerlingen uit het lager onderwijs in Asse, Beersel, Halle, Herent, Lubbeek, Meise, Overijse, Steenokkerzeel en Vilvoorde.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jan 2023
 

ASSE - Burenruzies oplossen met de burenbemiddeling van Haviland

A_asse_bemiddeling
Foto ingezonden Haviland
 
Buren in Asse en Wemmel kunnen voortaan conflict oplossen via neutrale vrijwilligers. Wemmel en Asse zetten voortaan opgeleide vrijwilligers van Haviland in om conflicten tussen buren op te lossen. "Je kan al veel oplossen met een goed gesprek", luidt het bij coördinator Marleen Wynant. "Het team van vrijwilligers werd hiervoor speciaal opgeleid om zo'n gesprekken op een neutrale manier te modereren." Maar liefst 2 op de 3 geschillen raakt op die manier op een duurzame manier opgelost, leert de ervaring. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Eylenbosch uit KOBBEGEM vervoegt HORAL

Scherm__afbeelding_2023-01-14_om_09
Raad van Bestuur van HORAL
 

 De Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) verwelkomde gisteravond Eylenbosch als nieuw lid. Daarmee telt de vzw die het merendeel van de geuzestekers en lambiekbrouwers verenigt, voortaan 12 producenten. Sinds 2020 is Eylenbosch na Lambiek Fabriek en Den Herberg de derde brouwerij die aanknoping zoekt bij HORAL. 
De Hoge Raad heeft als hoofddoel de promotie van ambachtelijke lambiekbieren, in het bijzonder Oude Geuze en Oude Kriek. De vereniging neemt ook initiatieven ter bescherming van deze bieren. Om de twee jaar organiseert de vzw de Toer de Geuze. De volgende editie van deze befaamde openbrouwerijenweekend vindt plaats op zaterdag 4 en zondag 5 mei 2024. Tijdens de vergadering van gisteravond werd Gert Christiaens ook herkozen als voorzitter voor een nieuwe termijn van 4 jaar.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2023
Marc Sluys
 

Laatste fase van herinrichting Brusselsesteenweg (N9) in ASSE start op 9 januari 2023

Scherm__afbeelding_2023-01-05_om_15
 

 Wegen en Verkeer werkt samen met de gemeente Asse, Aquafin en Farys sinds augustus 2020 aan de herinrichting van de Brusselsesteenweg (N9) in Asse. Sinds augustus 2022 werkt de aannemer de resterende 500 meter van de gewestweg af, tussen de kruispunten met Stevensveld en Vaal. Maandag 9 januari 2023 wisselen de werken een laatste keer van kant. Op de weghelft richting Zellik wordt nog gewerkt tot de zomer van 2023. De verkeerssituatie aan de werf blijft grotendeels hetzelfde als tijdens de vorige fases van de werken.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jan 2023
Marc Sluys
 

ASSE/OPWIJK - Publieke consultatie natuurbeheerplan Kravaalbos-Herenbos

A_asse_bos
 
Voor het natuurgebied Kravaalbos-Herenbos, op grondgebied van de gemeenten Aalst, Opwijk en Asse, maakte het Agentschap voor Natuur en Bos een natuurbeheerplan op. Het dossier digitaal inkijken kan op de website van het Agentschap Natuur en Bos. Gedurende de periode van 01/01/2023 tot en met 31/01/2023 kunnen opmerkingen en/of bezwaren schriftelijk worden ingediend: via mail: aves.ovl.anb@vlaanderen.be
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Een gezond, gelukkig nieuwjaar en 365 gelukkige dagen in 2023

Happy
De redactie van www.editiepajot.com  wenst iedereen een gelukkig nieuwjaar, dat al uw wensen en dromen in 2023 werkelijkheid mogen worden. In de eerste plaats een gezond 2023, want zeg nu zelf wat is er belangrijker dan een goede gezondheid. Verder hopen wij dat wat u ook van plan bent in dit nieuwe jaar dat al uw wensen en dromen mogen uitkomen? Wij duimen in ieder geval.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2023
redactie
redactie
 

ASSE - Herstel waterlek in de Pastinakenstraat werken vanaf 3 januari

A_werken_algemeen_colpaert_galmaarden_werken_winterkeer_2
Illustratiebeeld Marc Colpaert

De firma Visser & Smit Hanab dient i.o.v. Farys het waterlek op de toevoerleiding ter hoogte van de Pastinakenstraat 34 te herstellen. Het lek werd gemonitord en de druk op de leiding werd verlaagd. De herstellingswerken vinden plaats van 3 tot ern met 20 januari 2023. Om deze werken uit te voeren, wordt de straat afgesloten. De omleiding in beide richtingen loopt via Waalborrelaan en Witteramsdal. Gedurende de

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Alle treinperrons ook in open lucht rookvrij in alle stations van de NMBS vanaf 1 januari!

Editie_ninove_station_4
Niet meer roken op de perrons.- Foto Marc Colpaert
 
Wie in 2023 op een perron staat in Tollembeek, Herne, Ninove of Geraardsbergen en in alle andere stationsvan de NMBS, weet dan dat roken echt niet meer mag.Een gewaarschuwde man is er twee waard en een vrouw drie! Vanaf 1 januari mag er niet meer gerookt worden op de perrons in de stations van de NMBS. Dus roken in openlucht is bij deze niet meer mogelijk op de perrons. Het volledige spoorwegdomein wordt rookvrij en NMBS lanceert een bewustmakingscampagne voor de reizigers. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

ASSE - De nieuwjaarsreceptie gaat door op de Markt op zondag 8 januari

Asse_nieuw
 
Op zondag 8 januari nodigt het gemeentebestuur van Asse u van harte uit om samen te klinken op het nieuwe jaar. Iedereen is welkom tussen 11.00 en 13.00 uur op de Markt. We trakteren jou op een drankje en enkele lekkere hapjes. Vinyl on Wheels zorgt voor de muzikale omkadering. We hopen je in grote getale te mogen verwelkomen! Vanaf 10.00 uur tot het einde van het evenement wordt de Markt 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief