ASSE - Koningin Paolaprijs voor vzw Jeugdwerking Asse

C21

ASSE - Koningin Paolaprijs voor vzw Jeugdwerking Asse

Jeugdwerking_asse_editiepajot

In aanwezigheid van de drie ministers van onderwijs heeft Koningin Paola woensdag in het Paleis van Brussel de diploma's uitgereikt van de Koningin Paolaprijs voor het Onderwijs 2007-2008. De plechtigheid werd voorafgegaan door een lunch in het gezelschap van de Koningin en van de drie ministers van onderwijs en door een persconferentie met de ministers. Een van de diploma’s gaat naar de vzw Jeugdwerking Asse voor het project: « Taalspelen – met taal kan je spel(l)en ». Tien vrijwilligers organiseren elke zaterdag activiteiten voor anderstalige kinderen die school lopen in het Nederlandstalig onderwijs.

De Koningin Paolaprijs voor het Onderwijs wordt in 2007-2008 georganiseerd in de Vlaamse en Franse Gemeenschap rond twee verschillende thema's:
• « Natuurwetenschappen, Wiskunde en Technologie : een sleutel voor onze toekomst ! » eert de creativiteit en de toewijding van leerkrachten van het basisonderwijs en secundair onderwijs en bekroont hen voor pedagogische projecten die de wetenschappelijke richtingen aantrekkelijker maken voor de leerlingen.
• « Buitenschoolse ondersteuning voor jongeren en hun school » richt zich tot verenigingen die samenwerken met scholen en die buitenschoolse activiteiten organiseren voor kinderen en jongeren gericht op hun schoolse en maatschappelijke ontwikkeling. Het richt zich ook naar projecten die ouders betrekken bij het leer- en ontwikkelingsproces van hun kinderen.
 
Vlaamse Gemeenschap
1ste laureaat
Vzw Jeugdwerking Asse, vertegenwoordigd door Veerle Goossens.
Project: « Taalspelen – met taal kan je spel(l)en ». 10 vrijwilligers organiseren elke zaterdag
activiteiten voor anderstalige kinderen die school lopen in het Nederlandstalig onderwijs.
Vzw Jeugdwerking Asse
Stationsstraat 88 – 1730 Asse
Tel: 02 452 31 83
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jun 2008
Editiepajot
Repro Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief