ASSE - Start muurschildering brug Pontbeeklaan

ASSE - Start muurschildering brug Pontbeeklaan

Brug_pontbeeklaan_1
 
Brug_pontbeeklaan
 

Deze week wordt er gestart met het aanbrengen van een muurschildering aan de brug op de Pontbeeklaan te Zellik door de street artist met internationale faam Bart Smeets (Smates). Bart werd geboren in Asse, maar woont nu in Mechelen. Het werk is een combinatie van verf en graffiti.

 

In 2007 gebeurde ter hoogte van de brug een zwaar ongeluk met een brandweerwagen. Bart Wauters die het ongeluk heeft zien gebeuren, had het idee om aan deze brug een graffitikunstwerk aan te brengen. Hij vroeg steun aan de gemeente om dit project mee te begeleiden en te financieren.

 

Een groep betrokken personen kwam meerdere keren samen om na te gaan wat men met deze plaats zou doen. Iedereen was het erover eens dat deze ‘speciale plek’ moest aangepakt worden. Het diende een werk te worden dat positivisme, hoop en verbondenheid uitstraalt. Het ingediende ontwerp van  Bart Smeets voldeed aan deze voorwaarden. In het kunstwerk vinden de betrokkenen tekeningen terug die voor hen een symbolische waarde hebben met wat er ooit gebeurde, ieder op zijn eigen specifieke manier en voor buitenstaanders niet noodzakelijk waarneembaar. Iedereen is vrij zijn eigen invulling te geven aan dit beeld.

 

We kiezen er bewust voor om het kunstwerk nog niet prijs te geven, maar stap voor stap het resultaat zichtbaar te laten worden. Men zal dus nog even geduld moeten hebben om het definitieve resultaat te zien, maar wees gerust geduld wordt beloond. 

 

Op het moment dat Bart het beeld definitief voorstelde, kregen we hele mooie reacties van de betrokkenen. Eén daarvan delen we graag met jullie: ‘Wat begon als een prachtig idee, maar wat op een bepaald moment een praktisch onmogelijke opdracht leek te worden, is uitgegroeid tot wat iedereen ervan hoopte.’

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jan 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 21 sep 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 28 aug 2019

archief