ASSE - Klimaatneutraal feesten is een werkwoord

ASSE - Klimaatneutraal feesten is een werkwoord

Editiepajot-asse-logo-gemeente

Het Hopduvelcomité wil het goede voorbeeld geven en trekt mee ten strijde tegen de klimaatopwarming.

 

Als vereniging met maatschappelijke impact heeft het Hopduvelcomité zich geëngageerd om in de nabije toekomst klimaatneutrale feesten te organiseren.  Hiervoor werd een bijkomende werkgroep “Duurzame Hopduvel” opgericht. 

 

Om dit engagement te kunnen waarmaken, willen we een nulmeeting uitvoeren. Onder begeleiding zal elke interne werkgroep door middel van zelfanalyse een oplijsting maken van de huidige impact op het milieu. In een volgende fase bekijkt men hou deze impact maximaal kan verlaagd worden. 

 

Concreet test het Hopduvelcomité tijdens de Trippelfuif een mobiele wasstraat die gebruikt zal worden om de herbruikbare bekers tijdens het event af te wassen. Reeds verscheidene jaren werd afval trouwens al gescheiden, zowel voor als achter de schermen. Voor de verwerking van het organisch afval wordt er sinds kort samengewerkt met Hoeve Heierveld, sociale werkplek en buurtbakkerij & boerderij in Walfergem.   

 

Hopduvel ‘Trippelfuif’ 2019

 

Op de tweejaarlijkse Hopduvelfeesten moet Asse nog een jaartje wachten. Dat houdt het Hopduvelcomité echter niet tegen om ook in 2019 naar buiten te komen met een feestje. 

 

Zaterdag 7 september kan je op Asphaltcosite terecht voor een driedubbel festijn want de organisatie grijpt terug naar een beproefde formule: de Trippelfuif. 

‘Trippel’ verwijst in dit geval niet naar het rijke alcoholgehalte van sommige bieren (tripel), maar naar de verschillende locaties waar gefeest kan worden, namelijk in fuifzaal ’t Jass, in een grote tent op de Asphaltcosite en in Jeugdhuis ’t Bronneken. Op deze drie locaties worden verschillende muziekstijlen gespeeld voor jong, oud en goud. 

 

Muziek van vandaag wordt voorgeschoteld door Blackie & the Shakerz, Remko met een K, dj Twallie en deejay Mr. T (StuBru-filefuif) op het overdekte binnenplein van de Asphaltcosite. 

 

In fuifzaal ’t Jass zorgt dj Joost (Robberechts) voor muziek van gisteren. Met al z’n ervaring weet Joost vandaag als geen ander z’n publiek morgen een heuse danskater aan te smeren. 

De meisjes en jongens van morgen brengen ons in Jeugdhuis ’t Bronneken vandaag een mix van eigen talent en externe feestbrengers. Zij doen dit met Multitude, Eliazz, K2H & Caz-Pire 28. Blink je dansschoenen maar op! 

 

GESLAAGDE FORMULE

Voor wie graag wat vroeger begint, is er net als tijdens de vorige editie een fantastisch lekkere en duivelse BBQ. Schuif vanaf 19.00 uur, samen met vrienden en familie, de voeten onder tafel en geniet van een ruim assortiment vlees + vegi, groentenbuffet ‘à volonté’, inclusief sausjes en een apéro!

 

Toegangsprijzen 

 

TRIPPELFUIF (geen bbq)
VVK: € 6 

Kassa: € 9

 

BBQ, incl. apero + Trippelfuif (enkel in voorverkoop)
Volwassenen: € 25

-13 jaar: € 12

 

VVK-punten (tot 06/09/2019)

- Online via www.hopduvel.be
- CC Asse
- Gemeentehuis Asse
- Standaard Boekhandel
- Jeugdhuis ’t Bronneken

Meer info: www.hopduvel.be en facebook.com/hopduvelfeesten

Perscontact: Pieter De Proost, M 0476 36 19 58, pieter.deproost@gmail.com

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 sep 2019
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 01 jan 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 16 okt 2020

archief