Familienamiddag en -avond in cc ASSE: ‘Niet schieten’ ( Stijn Coninckx )

Familienamiddag en -avond in cc ASSE: ‘Niet schieten’ ( Stijn Coninckx )

Niet_schieten
© KFD
 

Filmnamiddag- en avond in cultuurcentrum Asse. Op het programma staat de Vlaamse speelfilm ‘Niet Schieten’ van Stijn Coninx. De prent vertelt het verhaal van de bijzonder gewelddadige overval op een filiaal van warenhuisketen Delhaize in 1985. Vertoningen om 14.30 uur en om 20.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via www.ccasse.be en T 02/ 456 01 60. 

 

Niet schieten reconstrueert de bijzonder gewelddadige overval van 9 november 1985 op een filiaal van de warenhuisketen Delhaize in Aalst door de Bende van Nijvel. 

 

De film behandelt de impact op David Van de Steen, toen een jongen van negen jaar, die de overval overleefde maar in de overval zijn vader, moeder en zus verloor. 

 

Het scenario is een bewerking door Stijn Coninx en Rik D'hiet van het boek Niet schieten, dat is mijn papa! dat Van de Steen samen met Humo-journaliste Annemie Bulté schreef. 

 

De film verhaalt de gebeurtenissen vanuit het zichtspunt van Albert, de grootvader van David Van de Steen, een rol van Jan Decleir. 

 

Regisseur Stijn Coninx investeerde zeven jaar in het project om het verhaal van de overval, zoals beleefd door David Van de Steen en zijn grootouders Albert en Marie-Josée. Zij vangen hun kleinzoon op en hebben de loodzware opdracht om ondanks het grote verlies en vele onbeantwoorde vragen, David een toekomst te bieden… Een lange en bij momenten hallucinante strijd.

 

Met oa Jan Decleir, Viviane Demuynck, Jonas Van Geel en Louis Talpe.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 sep 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 01 jan 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 16 okt 2020

archief