ASSE - Taalbeleidstraject op maat van de gemeente Asse voor een bedrag van 2.340 euro

C21

ASSE - Taalbeleidstraject op maat van de gemeente Asse voor een bedrag van 2.340 euro

A_asse_taal
ingezonden foto
 

 De provincie Vlaams-Brabant ondersteunt 4 taalstimulerende projecten in Hoegaarden, Zaventem, Haacht en Asse voor een totaalbedrag van 18.336 euro. De gemeente Asse krijgt een bedrag van 2.340 euro. ​Anders- en meertaligheid is voor steeds meer inwoners van Vlaams-Brabant een realiteit. In Vlaanderen is kennis van het Nederlands voor anderstaligen van essentieel belang voor een goede integratie in de lokale gemeenschap. Bovendien zorgt kennis van het Nederlands voor meer kansen op de arbeidsmarkt.

 
“Onze steun heeft een uitgesproken sociaal karakter, want voor onze samenleving is het belangrijk dat we met elkaar kunnen communiceren. Hiermee ondersteunen we organisaties die anderstaligen helpen bij hun leerproces van het Nederlands als vreemde taal. Gemeenten, scholen, vzw’s en feitelijke organisaties kunnen voor hun taalstimulerend project een subsidie aanvragen van maximum 15.000 euro”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor het Vlaams karakter.
 
​De gemeente Asse gaat in twee gemeentelijke basisscholen, in samenwerking met het Centrum voor Taal en Onderwijs, een taalbeleidstraject op maat uitrollen. Men gaat de taalontwikkeling van alle leerlingen stimuleren. De leerkrachten worden in hun rol versterkt. Het onthaalbeleid van de school wordt aangepakt en er komt een gedragen visie op het leren van een taal.
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 nov 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief