Tussen torens. Ontdek het erfgoedverhaal van KOBBEGEM

C21

Tussen torens. Ontdek het erfgoedverhaal van KOBBEGEM

Scherm__afbeelding_2023-09-06_om_16
 

Op zondag 10 september is het Open Monumentendag. Ook de provincie Vlaams-Brabant werkt mee aan het programma zodat de inwoners waardevolle, oude gebouwen kunnen ontdekken. Zo openen in Kobbegem het Torenhof, de Sint-Goriks- en Magdalenakerk en Brouwershuis Den Hert de deuren. Ook Monumentenwacht Vlaams-Brabant verzorgt er mee de activiteiten. Daarnaast organiseert de provincie ook andere activiteiten in Beersel, Hoeilaart en Leuven.
​“Open Monumentendag is hét moment waarop een breed publiek kennis kan maken met de diversiteit aan erfgoed in de eigen streek. En dat is belangrijk. Want een groeiende bewustwording is immers een eerste stap in het bewaren van ons unieke verleden. Daarom werken we met veel plezier mee aan dit evenement”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor erfgoed.
​Ontdek het erfgoedverhaal van Kobbegem
De dorpsontwikkeling van Kobbegem is een boeiend verhaal over twee gehuchten langs de Molenbeek, twee rivaliserende abdijen, een prestigieuze 15de-eeuwse donjon, een verdwenen en nieuwe kerk, een bruisende brouwerij met pachthof. De hoofdrolspelers, het Torenhof, Brouwershuis Den Hert en de Sint-Goriks- en Magdalenakerk, zetten op 10 september van 12 tot 18 uur hun deuren open.

Programma voor grote avonturiers:

Er is een wandelroute met infopanelen over het waardevolle erfgoed onderweg.
​De deelnemers kunnen de donjon ‘het Torenhof’ beklimmen en er de gewelfde zaal ontdekken.
Ook het Brouwershuis in interbellumstijl is te bezoeken, net zoals de kerk.​Buurtcomité Kobbegem organiseert een markt met lokale producten en toont een verzameling van oude foto’svan dorpsfiguren, gebeurtenissen, monumenten die Kobbegemnaren in het verleden namen.

Word een mini-monumentenwachter

Monumentenwacht Vlaams-Brabant organiseert in de kerk voor kinderen doe-opdrachten, zoals torens beklimmen, insecten bestuderen, leien dakpannen vastleggen, klimmen en klauteren in een speleobox en appeltjes drogen in een mini-hopast.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 sep 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief