ASSE - Edingsesteenweg krijgt nieuw wegdek: werken duren tot eind november

C21

ASSE - Edingsesteenweg krijgt nieuw wegdek: werken duren tot eind november

A_werken_algemeen_colpaert_galmaarden_werken_winterkeer_2
Illustratiebeeld foto marc colpaert
 
Maandag 9 oktober startte een aannemer in opdracht van Wegen en Verkeer met werken op de Edingsesteenweg (N285) in Asse. Over een afstand van zo’n 600 meter worden alle betonplaten vervangen door een nieuw wegdek in asfalt. De werken duren tot eind november. Tot die tijd moet gemotoriseerd verkeer beurtelings voorbij de werken rijden, voor fietsers en voetgangers is er geen hinder.
 
Comfortabele rijweg
 
De betonplaten op de Edingsesteenweg zijn toe aan vernieuwing. Een aannemer verwijdert in opdracht van het Agentschap de komende weken alle betonplaten tussen de zijstraten Keierberg en Zavelput. Daarna bouwt hij een nieuw wegdek op, met bovenaan een nieuwe, comfortabele asfaltlaag. De aannemer werkt volgens de huidige planning van begin oktober tot eind november. De werken worden opgesplitst in twee fases. Eerst is de weghelft richting Ternat aan de beurt. Na enkele weken wisselt de werf van kant naar de weghelft richting Asse. 
 
 
Verkeershinder
 
Op de fiets- en voetpaden wordt niet gewerkt, voor hen is er dus geen hinder. Gemotoriseerd verkeer blijft ook altijd mogelijk in beide richtingen. Aan de werf komen tijdelijke verkeerslichten te staan, zodat iedereen beurtelings voorbij de werken kan rijden. Zwaar vrachtverkeer (>3,5 ton) moet een omleiding volgen via de E40, R0 en Brusselsesteenweg (N9). Aan het einde van de werken moet de volledige werfzone één nacht volledig worden afgesloten voor verkeer om de asfaltlaag aan te leggen. Dan moet al het verkeer een omleiding volgen.
 
 
Twee locaties op Gentsesteenweg/Brusselsesteenweg (N9)
 

De komende weken werkt dezelfde aannemer ook op twee andere locaties in Asse, beide op de N9. Aan de Veldbloemenlaan in Broekooi en aan de kerk in Asse-Terheide vervangen we verouderde betonplaten. De timing voor die werken ligt nog niet vast. Actuele info op wegenenverkeer.be/asse. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 05 jun 2024
Marc Colpaert | 03 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief