BEERSEL Klaas Slootmans werd in snelheid genomen

C21

BEERSEL Klaas Slootmans werd in snelheid genomen

Editiepajot_bart_devill___family_soccer
Family Soccer in Dworp / foto Bart Devillé
 

 Na het afwerken van de agenda van de Openbare zitting van de gemeenteraad in Beersel, volgt er traditioneel een vragenronde waar de raadsleden mondelinge vragen kunnen stellen, die wel schriftelijk worden ingediend.

 
Zo had raadslid Klaas Slootmans drie mondelinge vragen schriftelijk ingediend. Zijn eerste vraag betrof de bouwaanvraag feestzaal langs de Henry Torleylaan in deelgemeente Huizingen. Een tweetal uren voor deze gemeenteraad meldde het schepencollege al tegen de bouw van een feestzaal -en dit voor meerdere redenen, te zijn. Hier zag hij dus dat het gras voor zijn voeten werd weggemaaid. In zijn tweede vraag had hij het over de voormalige Vredezaal die door een Roemeense protestantse vzw( Centre Chrétien Béthel) recentelijk werd gekocht. Hij wees er o.m. op dat deze kerkgemeenschap “ontegensprekelijk  invloed zal hebben op de lokale dorpsgemeenschap en het Vlaams karakter van de gemeente”. Hij vroeg of de gemeente al stappen  -en dewelke- had gezet om de vzw en haar bestuurders te wijzen op het Nederlandstalig karakter van de gemeente. Zijn derde vraag handelde over “overlast in de Begijnbosstraat als gevolg van de heropening Family Soccer”. Volgens Slootmans klagen omwonenden over geluidsoverlast, vandalisme en zwerfvuil en vinden alle activiteiten “er zo goed als volledig in het Frans plaats”. Ook hier vroeg hij het college of men de inrichtende macht van de club/pand zal wijzen op het Vlaams karakter van onze gemeente en zo ja, hoe men dit zal concretiseren?  
Wat het mobiliteitsaspect betreft kreeg hij van Kristien Vanhaverbeke(N-VA), schepen van Mobiliteit, te horen dat er afgewacht moest worden hoe een en ander zou evolueren en dan eventueel op te treden. Wat het “ wijzen op het Nederlandstalig karakter van  de gemeente” betreft gaf Elsie De Greef(N-VA), schepen van Vlaams beleid, mee dat de gemeente op dit vlak handelt indien nodig en optreedt waar zij kan. 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 okt 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 27 jul 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 19 jul 2021

archief