Vlaams Belang haalt Sinterklaas en Zwarte Piet naar DWORP

C21

Vlaams Belang haalt Sinterklaas en Zwarte Piet naar DWORP

Scherm__afbeelding_2023-12-05_om_20
 

Onder het motto “Handen af van Zwarte Piet” deelden militanten en bestuursleden van het Vlaams Belang snoepzakjes uit aan autobestuurders.   
Wie dinsdag tijdens de avondspits Dworp binnenreed, kon er niet naast kijken: de goedheiligman en zijn pieten waren na enkele omzwervingen aangekomen in het lambiekdorp.
Voorbijgangers die halt hielden aan de verkeerslichten kregen snoepzakjes van de Sint en zijn pieten met een duidelijke boodschap: ‘handen af van Zwarte Piet’. Lokaal Vlaams Belang-kopstuk en naamgenoot van de Sint Klaas Slootmans zorgde voor het onthaal en formuleerde ook een duidelijke boodschap : “Onder druk van woke en links worden eeuwenoude tradities in het verdomhoekje geduwd. Kerstmarkten worden wintermarkten, paaseieren worden verstopeieren en Maria Lichtmis wordt pannenkoekendag. Zelfs kindervriend Zwarte Piet wordt verdacht gemaakt en bij het spreekwoordelijk afval gedumpt. Met acties als deze willen we onder de aandacht brengen dat wij onze tradities willen beschermen en onze eigenheid en wie we zijn niet zomaar laten wegwissen”.
De vele duimen en het luide getoeter bewezen alvast dat de boodschap een gevoelige snaar raakt. Op een uur werden meer dan 1000 zakjes verdeeld aan de chauffeurs en grijpgrage kinderhanden. “De hartverwarmende respons toont aan dat mensen hun buik vol hebben van een kleine maar invloedrijke politiekcorrecte elite die met een belerend vingertje zeggen wat nog wel en wat niet meer mag. Dit geeft moed om de Sint en zijn gevolg volgend jaar opnieuw in ons dorp te verwelkomen”, aldus nog Slootmans.  

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 dec 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 27 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 22 feb 2024
Hugo Devillé | 15 feb 2024
Hugo Devillé | 14 feb 2024

archief