REGIO - Brusselse studenten op Bruegel-pad naar het Pajottenland

C21

REGIO - Brusselse studenten op Bruegel-pad naar het Pajottenland

Lindemans_1
Foto's Emile Devogeleer
 
Lindemans_2
Foto's Emile Devogeleer
 
Lindemans_3
Foto's Emile Devogeleer
 
Lindemans_4
Foto's Emile Devogeleer
 

 Projectcase focust op toerisme, landschap en streekproducten
Het komende half jaar werken 80 studenten Recreatie- en Leisuremanagement van de Erasmushogeschool Brussel (EhB) aan het uitwerken van een ‘Bruegel-pad’ om het Pajottenland en Brussel te verbinden.

In deze case focussen de studenten op de recreatieve ontwikkeling van het Pajottenland, inspelend op het landschap, streekidentiteit en -producenten. Ze gebruiken de sterkten en zwakten van de streek om het toeristisch-recreatief aanbod te optimaliseren. De contrete opdracht sluit aan bij de al bestaande plannen om een feest- en activiteitenjaar ‘Bruegel 2019’ te organiseren in het Pajottenland.

In de voetsporen van ‘boeren Bruegel’ leren Brusselaars en toeristen het landbouwlandschap en de producenten van het Pajottenland en de Zennevallei beter kennen en waarderen. Op die manier blijft Pieter Bruegel de Oude ook na 450 jaar de connectie leggen tussen Brussel en de Vlaamse rand. Een attractief ‘Bruegel-trail’ leidt wandelaars en fietsers langs twee beekvalleien (Zuun en Pede) naar een verrassend landbouwlandschap met haltes in Neerpede, Gaasbeek en Paddenbroek-Kesterheide. Dit biedt directe kansen voor korte-keten landbouw (hoeveverkoop en boerenmarkten) en voor meerdaags en internationaal toerisme. Ook functionele fiets- en wandelmobiliteit wordt opgewaardeerd.

Deze opdracht werd uitgewerkt en aangereikt door Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei in samenwerking met EhB en partners uit de regio (Toerisme Pajottenland & Zennevallei, Pajottenland+). Het project Bruegelpad wordt ook mee ondersteund met subsidies voor omgevingskwaliteit van het platteland (Europa, Vlaanderen, Vlaams-Brabant

Studenten werkten een hele namiddag vanuit brouwerij Lindemans in Sint-Pieters-Leeuw (Lenniksebaan 1479, 1602 Vlezenbeek). Zij kregen  er specifieke informatie mee over streekidentiteit Pajottenland en ‘Bruegeljaar 2019’. Ze bespraken in een aantal groepen hun aanpak en ideeën, waarmee ze de komende maanden aan de slag zullen gaan.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 nov 2016
Felix Merckx
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 28 jun 2024
Marc Sluys | 04 jun 2024

archief