REGIO - 596.000 abonnees van De Lijn worden deelfiets-abonnees

C21

REGIO - 596.000 abonnees van De Lijn worden deelfiets-abonnees

Blue_bike

Meer dan 596.000 jaarabonnees van De Lijn krijgen een jaar lang kosteloos toegang tot de deelfietsen van Blue-bike. Normaal betaal je €12 per jaar om lid te zijn van Blue-bike, maar de abonnees van De Lijn betalen het eerste jaar alleen de prijs per rit. Abonnees van De Lijn zullen deelfietsen kunnen ontlenen met hun MOBIB-kaart. “De trouwe abonnees van De Lijn krijgen een extra abonnement cadeau”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts. “Zo geraak je met je abonnement van De Lijn van je voordeur tot aan je werkdeur. Er zijn nu nog veel mensen die het openbaar vervoer liever niet willen gebruiken omdat hun bestemming te ver ligt van de dichtstbijzijnde halte van De Lijn. Die mensen hebben nu geen enkel excuus meer”. 

 

Sinds eind vorig jaar is De Lijn hoofdaandeelhouder van Blue-mobility, het bedrijf achter de bekende Blue-bikes. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts heeft € 1 miljoen vrijgemaakt om het deelfietsensysteem over te nemen én uit te breiden. Het is ook een mooie kans om combimobiliteit te stimuleren.  “Veel mensen gebruiken bij 1 verplaatsing maar 1 vervoersmiddel, terwijl je vaak sneller en comfortabeler kan reizen als je bv.de bus combineert met de deelfiets”, zegt Weyts. “Je moet dan wel snel en eenvoudig kunnen overstappen”. 

 

Meer dan 596.000 jaarabonnees van De Lijn krijgen nu een jaar lang kosteloos toegang tot de deelfietsen van Blue-bike. Het gaat over alle meerderjarige bezitters van een jaarabonnement:  Buzzy Pazz, een Omnipas of een Omnipas 65. Ook de houders van een studentenpas genieten van dit voordeel. De jaarabonnees worden door De Lijn gefaseerd gecontacteerd. Geïnteresseerden kunnen zich evenwel nu reeds aanmelden op www.delijn.be/actieblue-bike . Normaal kost het €12 om een jaar lang lid te zijn van Blue-bike, maar de abonnees van De Lijn betalen het eerste jaar alleen de prijs per rit (€ 1,15, behalve in enkele steden waar het € 3,15 bedraagt). 

 

“Nu moet je bij Blue-bike €12 betalen voor je ook maar 1 rit gemaakt hebt: dat is een drempel”, zegt Weyts. “We nemen die drempel nu weg voor alle abonnees van De Lijn. We rekenen erop dat veel mensen eens op de deelfiets springen, de smaak te pakken krijgen en gebruiker blijven”. 

 

Deze actie zal voor Blue-bike ook meebrengen dat het aanbod verder snel zal groeien, zowel qua aantal fietsen als qua aantal bediende gemeentes”. 

 

Blue-bike wordt in Vlaamse handen fors uitgebreid. Meteen na de overname is er een ambitieus groeiplan uitgewerkt. Momenteel telt Blue-bike ongeveer 17.000 gebruikers en zo’n 60 locaties aan trein-, tram- en busstations en aan park-and-rides. In de komende jaren wordt dit uitgebreid naar minstens 26.000 gebruikers en 116 locaties. Over 5 jaar zijn er dubbel zoveel Blue-bike-fietsen beschikbaar en worden er elk jaar minstens 500.000 ritten gemaakt. Elk jaar wordt minstens 1/5de van de fietsvloot vernieuwd. 

 

In haar memorandum heeft De Lijn zich geëngageerd voor het promoten van combimobiliteit. Als hoofdaandeelhouder van de Blue-bike deelfietsen en cambio deelauto’s zijn we ook een actieve speler in de keten. Op die manier bieden we zelf oplossingen aan die de reiziger helpen om de ‘first’ en ‘last mile’ naar een halte van openbaar vervoer te overbruggen. Door trouwe abonnees op een lidmaatschap van Blue-bike te trakteren, wil De Lijn  ze laten proeven van de combinatie openbaar vervoer en fiets. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mei 2019
Roger Swalens
Roger Swalens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief