Zomer - BOB -Campagne

C21

Zomer - BOB -Campagne

Bob
 

In het kader van de Zomer-BOB-campagne 2019 organiseerde de PZ Zennevallei dit weekend 3 opeenvolgende dagen alcoholcontroles op haar grondgebied en werden in totaal bijna 1000 voertuigen gecontroleerd.

Bestuurders werden gevraagd even halt te houden en te blazen in het toestel dat de minste aanwezigheid van alcohol in de ademhaling detecteert. De bestuurders die positief bliezen in het samplingtoestel, werden gevraagd hun voertuig even aan kant te zetten voor een verdere nauwkeurigere test. Hiervan bliezen 8 bestuurders alarm en dienden voor enkele uren aan de kant te blijven. 9 bestuurders bliezen positief en vier hiervan dienden hun rijbewijs voor 15 dagen af te geven. Twee bestuurders werden ook betrapt op het gebruik van drugs waarbij ook het rijbewijs werd ingetrokken.

De actie kaderde in de federale campagne ‘Zomer-BOB-campagne 2019”. Deze campagne startte op 06 juni en loopt nog tot en met 02 september. In onze politiezone werd de actie in het verleden opgebouwd uit geplande en willekeurige controles en ook dit jaar blijven wij deze manier van aanpak hanteren. Naast controles op alcohol in het verkeer grijpen wij deze acties ook aan om te controleren op oa drugs in het verkeer.

Bestuurders worden zich meer en meer bewust van de gevaren die gepaard gaan met het rijden onder invloed van alcohol of drugs. Anderzijds zien we ook dat hoe meer controles er uitgevoerd worden, hoe minder mensen betrapt worden. Door de stijging van het aantal controles en de voorafgaande aankondiging van bepaalde controleacties, worden bestuurders zich bewust van de gevaren en denken ze twee keer na vooraleer ze dronken achter het stuur kruipen. De “positieve” resultaten van het voorbije weekend (minder dan 2% positief) bewijzen dit én dat kunnen we vanuit politie alleen maar toejuichen.

Het werk is echter nooit gedaan! Het aantal ongevallen waarbij een bestuurder onder invloed betrokken is, blijft hoog en het doel van 0 % is nog niet bereikt. Mensen moeten zich er te allen tijde van bewust zijn dat ze op elk ogenblik, BOB- of geen BOB-campagne, gecontroleerd kunnen worden op rijden onder invloed.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jul 2019
Devogeleer Emile
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

| 24 apr 2024
Marc Sluys | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 19 apr 2024
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024

archief