SINT-PIETERS-LEEUW – Gevat dankzij oplettendheid van melder

C21

SINT-PIETERS-LEEUW – Gevat dankzij oplettendheid van melder

Dsc_0559_01__large_
 
Bob
 

Zaterdagavond begaven twee verdachten zich met een lichte vracht naar het kruispunt van de Bevrijdingsstraat met de Fabriekstraat in Ruisbroek. De twee onbekenden verlieten hun voertuig en begaven zich naar de garagepoort van de woning. Aldaar braken zij in en ontvreemden één muziekbox.

Opgeschrikt door de aankomst van de bewoners van de betrokken woning stapten beiden terug in het voertuig en reden vervolgens weg op de Fabriekstraat in de richting van Vorst. Eén van de bewoners liep het voertuig nog achterna en slaagde erin één van de achterdeuren van het voertuig te openen. Eén boormachine viel daarbij uit het voertuig. Het voertuig kon toch nog verder rijden, maar liep even verder toch vast door de wegenwerken. Het betrokken voertuig maakte dan maar rechtsomkeer en kon alsnog vluchten.

Gelukkig kon de bewoner de nummerplaat noteren en konden door verder onderzoek de twee verdachten worden geïdentificeerd. Een huiszoeking werd uitgevoerd en deze resulteerde positief. De twee werden gearresteerd.

Calvados-actie

15 en 16 november 2019 – Zennevallei

Dit weekend werden verschillende controles gehouden in kader van de verkeersveiligheid. Vrijdag waren er diverse alcohol- en drugscontroles, zaterdagnacht was er een grootschalige Calvadosactie. Calvados staat voor Collectieve Actie voor Leefbaar Verkeer zonder Alcohol, Drugs of Overdreven Snelheid. Alles samen werden er 1 049 bestuurders gecontroleerd. 39 bestuurders waren onder invloed van alcohol of drugs. 12 rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken.

Verder werden nog processen-verbaal opgemaakt voor niet-verzekering, het ontbreken van een geldige technische keuring, het niet dragen van de veiligheidsgordel, geldig rijbewijs, sociale wetgeving en een proces-verbaal in kader van zwaar vervoer (boete 1 378 euro).

Verdere controles in kader van eindejaar zullen zeker volgen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 nov 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 mrt 2024
Marc Sluys | 14 mrt 2024

archief