Lokale en Federale politie houden geïntegreerde actie tegen woninginbraken in arrondissement Halle-Vilvoorde

C21

Lokale en Federale politie houden geïntegreerde actie tegen woninginbraken in arrondissement Halle-Vilvoorde

Politielogo_heel_goed_20103_p200

Op vrijdag 20 december 2019 hield de politie een zogenaamde ‘FIPA’-actie in het arrondissement Halle-Vilvoorde: een geïntegreerde actie met personeel van zowel Lokale als Federale Politie, op de verkeersassen waarop rondtrekkende dadergroepen zich vermoedelijk voortbewegen. Hierbij werden twee personen op heterdaad betrapt bij een fietsdiefstal. Twee andere personen werden aangehouden met een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen en cash geld in hun bezit.


De Lokale en Federale Politie hebben op vrijdag 20 december 2019 een grootschalige, geïntegreerde actie gehouden in het arrondissement Halle-Vilvoorde. Deze actie was in de eerste plaats gericht tegen woninginbraken, homejackings en rondtrekkende dadergroepen. Daarnaast richtte de actie zich ook op (verkeers-)criminaliteit in het algemeen en was er verhoogde aandacht voor de problematiek van mensensmokkel en illegale transmigratie, in het bijzonder in de buurt van de snelwegparkings.

Resultaten

Tijdens de actie, tussen 15 en 23 uur, werden in totaal 231 voertuigen en 291 personen gecontroleerd. 37.498 voertuigen werden gecontroleerd met een mobiele ANPR-camera.

Twee minderjarige personen werden op heterdaad betrapt en opgepakt voor fietsdiefstal. Twee andere personen werden aangehouden met een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen en geld in hun bezit. Eén persoon werd bestuurlijk aangehouden wegens het verstoren van de openbare orde. Er werden 4 rijbewijzen ingetrokken voor rijden onder invloed van alcohol.

Grote inspanningen van de Geïntegreerde Politie in Halle-Vilvoorde

Aan de actie van afgelopen nacht namen 9 lokale politiediensten van het arrondissement Halle-Vilvoorde deel, samen met de Luchtvaartpolitie van de nationale luchthaven in Zaventem. De actie werd gecoördineerd vanuit het Communicatie- en informatiecentrum te Leuven.

Ter ondersteuning van de arrondissementele actie zette de Federale Politie bijkomende middelen en personeel in, waaronder een helikopter van de dienst Luchtsteun. Voor bijkomende expertise kon een beroep gedaan worden op de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Halle-Vilvoorde.

Naast het uitvoeren van patrouilles werden er diverse controleposten opgericht aan de belangrijkste verbindingswegen en aan de op- en afritten van de autosnelwegen.

Full Integrated Police Action in de strijd tegen criminaliteit

Als gordel rond het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wordt het arrondissement Halle-Vilvoorde geconfronteerd met verschillende criminaliteitsvormen met een zware impact voor de bevolking, waaronder woninginbraken. Inbraken in woningen en in andere gebouwen maken deel uit van de fenomenen die volgens de bestaande zonale veiligheidsplannen (ZVP) en het Nationaal Veiligheidsplan (NVP) prioritair door de politiediensten moeten worden aangepakt.

Deze fenomenen worden daarom niet enkel aangepakt op lokaal en regionaal niveau, maar ook op het arrondissementele niveau, door het organiseren van grootschalige acties op de verkeersassen waarop rondtrekkende daders zich voortbewegen. Bij een zogenaamde ‘FIPA-actie’ (Full Integrated Police Action) worden middelen en personeel van de Lokale Politie en van de verschillende diensten van de Federale Politie gezamenlijk en geïntegreerd ingezet.

Dergelijke acties hebben een sterk ontradend effect naar potentiële daders toe, en dragen bij tot een verhoging van het veiligheidsgevoel van de bevolking.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 dec 2019
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 mrt 2024

archief