REGIO - Provincie zorgt voor nieuwe fietspaden

C21

REGIO - Provincie zorgt voor nieuwe fietspaden

65560c04-d569-11e9-b385-1ae92c8458a7_web_scale_0
©Provincie Vlaams-Brabant
 

 

Vlaams-Brabant zorgt voor 29,5 km nieuwe bovenlokale functionele fietspaden.

 "In 2019 kregen Bierbeek, Boortmeerbeek, Dilbeek, Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Landen, Lennik, Leuven, Liedekerke, Oud Heverlee, Pepingen, Scherpenheuvel-Zichem, Sint-Pieters-Leeuw, Drogenbos, Tienen, Wemmel en Zaventem 5,4 miljoen euro voor 20 fietsinfrastructuurprojecten op het bovenlokaal functioneel fietsnetwerk’, zegt gedeputeerde Tom Dehaene. ‘Voor 6 projecten betreft het een eerste schijf: dit betekent dat de provincie een eerste deel uitbetaalde bij de start van de werken. Als alle werken gerealiseerd zullen zijn, zijn de projecten goed voor bijna 30 km nieuwe en veilige fietspaden’.

 De subsidies voor de fietssnelwegen en functionele fietsinfrastructuur komen uit het Fietsfonds. Fietsinfrastructuur op het bovenlokaal functioneel fietsnetwerk die voldoet aan een aantal normen rond comfort, breedte en inrichting, kan daardoor tot 90% of voor fietssnelwegen zelfs 100% gesubsidieerd worden.

Het Fietsfonds is een overeenkomst tussen de provincie Vlaams-Brabant en het Vlaams Gewest.

 Recreatief fietsroutenetwerk

 Voor de verbinding van toeristische en cultuurhistorische attracties is er een bovenlokaal recreatief fietsroutenetwerk. Fietsen langs de fietsknooppunten is populair. Ook hiervoor kunnen gemeenten 40% subsidies krijgen van de provincie. In 2019 ontvingen gemeenten Bekkevoort en Lubbeek samen ruim 40.000 euro voor twee fietsprojecten.

 Fietstellingen 2019

 De provincie Vlaams-Brabant monitort 24/24 het fietsverkeer op 19 telpunten, verspreid over de provincie.

 "Net zoals de vorige jaren stellen we een stijging van het fietsverkeer vast. Op de F3 (fietssnelwegen Leuven-Brussel) tellen we reeds sinds 2012 en stellen we tussen het begin van de metingen en vandaag een stijging van 56% fietsers vast", zegt gedeputeerde Tom Dehaene.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jan 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 mrt 2024

archief