REGIO - Praktische website helpt burgers met al hun energievragen

C21

REGIO - Praktische website helpt burgers met al hun energievragen

Pexels-photo-691458
 
Energiehuis_3wplus
 

 

Inwoners Inwoners van Halle-Vilvoorde kunnen voortaan op één website terecht met al hun vragen rond energie besparen en duurzaam wonen. Via het digitaal Energiehuis van 3Wplus kan iedere burger voor zijn eigen gemeente te weten komen waar hij bijvoorbeeld moet aankloppen voor een renovatiebegeleiding en op welke premies hij aanspraak maakt.

 Iedereen die in Halle-Vilvoorde duurzaam wil wonen of (ver)bouwen kan alle informatie hierover voortaan terugvinden op het digitaal Energiehuis van 3Wplus. ‘Het Energiehuis van 3Wplus is er voor iedere huidige of toekomstige inwoner van één van de 35 gemeenten die advies nodig heeft rond energie’, zegt Katrien Vervloet, teamleider Wonen & Energie. ‘Het digitaal platform energiehuis.3wplus.be zorgt ervoor dat mensen thuis zelf al de nodige informatie kunnen opzoeken en dat ze na enkele muisklikken kunnen achterhalen wie ze kunnen contacteren voor extra uitleg.’

Het digitaal Energiehuis bevat een gemakkelijke zoekmachine waarmee bezoekers door het invoeren van hun gemeente of postcode meteen een overzicht krijgen van welke diensten voor hen van toepassing zijn. ‘Zo is het voor iedereen snel duidelijk wie bijvoorbeeld de renovatiecoach of energiesnoeier in zijn of haar gemeente is’, zegt Vervloet. ‘We hebben het overzicht zo volledig mogelijk gemaakt en hebben ons niet beperkt tot de informatie en de contactgegevens van onze eigen diensten.’

Op het digitaal Energiehuis is ook aandacht voor manieren om investeringen in energetische renovaties dragelijk te houden. ‘Er zijn energieleningen, premies en subsidies waar je als burger aanspraak op kan maken. Alleen is het niet altijd gemakkelijk om daar wegwijs in te geraken. Met onze website helpen we de mensen al een eind vooruit in hun zoektocht’, zegt Thijs Stegen, projectcoördinator Duurzaam Wonen. ‘Als particulier moet je uiteraard in zee gaan met een aannemer om de werken te laten uitvoeren. Ook dat luik komt op onze website aan bod. En omdat in deze coronatijden fysiek contact best tot een minimum beperkt wordt, hebben we een chatbox voorzien.’ Het digitaal Energiehuis is te raadplegen via energiehuis.3wplus.be.

 Nieuwe website 3Wplus

Vzw 3Wplus maakte van de ontwikkeling van het digitaal Energiehuis gebruik om haar eigen website in een nieuw kleedje te steken. Ook het logo werd vernieuwd. ‘Het Energiehuis is een van de pijlers van 3Wplus. Daarnaast hebben we nog een sociaal maatwerkbedrijf, vier Woonwinkels en negen kinderopvanginitiatieven’, verduidelijkt directeur Erwin Cuyx. ‘Onze nieuwe website biedt een mooi overzicht van de hele werking.’ De projecten van 3Wplus zien te bekijken via www.3wplus.be.

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mei 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 mrt 2024
Marc Sluys | 14 mrt 2024

archief