REGIO - Haviland schenkt 9.000 mondmaskers aan CAW Halle-Vilvoorde

C21

REGIO - Haviland schenkt 9.000 mondmaskers aan CAW Halle-Vilvoorde

Persbericht_-_haviland_schenkt_9000_mondmaskers_aan_caw_halle-vilvoorde_1
 

Na een succesvolle groepsaankoop en bedeling van mondmaskers onder de deelnemende lokale besturen, schenkt intercommunale Haviland vandaag een lot van 9.000 mondmaskers aan CAW Halle-Vilvoorde. Op die manier wil Haviland de regio en het welzijn van alle inwoners verder ondersteunen.

 

Dit voorjaar was de druk bij de lokale besturen groot om hun bevolking zo snel mogelijk te voorzien van mondmaskers. Intercommunales Haviland en Interleuven namen daarom het initiatief voor een groepsaankoop. Naar aanleiding daarvan kan Haviland nu een lot mondmaskers wegschenken.

 

Strategische voorraad

Algemeen directeur Stephan Verwee: “Mondmaskers zijn een onontbeerlijk deel geworden in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. Ondanks de grote tijdsdruk en logistieke uitdagingen konden eind mei al 400.000 kwalitatieve en voordelige mondmaskers afgeleverd worden bij dertien deelnemende gemeenten. Met de groepsaankoop hebben onze lokale besturen nu een strategische voorraad van voldoende kwaliteit. Er is overigens nog een reserve waaruit steden en gemeenten een nieuwe voorraad kunnen bestellen. Geen overbodige luxe, nu de tweede golf van het virus aan kracht lijkt te winnen in ons land.”

 

Samen sterk

Voorzitter Walter De Donder: “We werken dagelijks samen in tientallen samenwerkingsverbanden met onze lokale besturen. Ook op vlak van welzijn, preventie en noodplanning werkten we de voorbije maanden schouder aan schouder. Het toont nog eens dat we samen sterker staan. Deze schenking komt bovendien niet uit de lucht gevallen. Het is onze missie om de regio economisch en ecologisch te ontwikkelen, maar zeker ook op sociaal vlak. De ondersteunende werking van de Centra voor Algemeen Welzijnswerk is op dit moment broodnodig. Deze crisis raakt onze maatschappij op zoveel verschillende manieren en daarom is het zo belangrijk dat de Centra voor Algemeen Welzijnswerk hun ondersteunende werking zo goed mogelijk kan verder zetten”

 

Kwetsbare doelgroepen

Het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW) Halle-Vilvoorde kan de mondmaskers goed gebruiken in deze coronatijden. Adjunct-directeur Wim Van Campenhout: “We zien heel sterk de verregaande gevolgen van de voorbije periode op ons welzijn en onze samenleving. De voorbije lockdown zorgde in de eerste zes maanden van 2020 voor een opvallende stijging in het aantal hulpvragen. We investeren de extra middelen van de Vlaamse overheid in psychosociale begeleiding, relationele problemen en geweld, hulp aan nabestaanden en een specifiek aanbod voor jongeren. We spannen ons dagelijks in voor de opvang van daklozen, overdag in onze inloopcentra en ’s nachts in de winteropvang die binnenkort zal opengaan.”

 

“Voor onze bestaande begeleidingen konden we vlot overschakelen op meer digitale en telefonische bijstand. We merkten wel dat de drempel voor nieuwe mensen met hulpvragen door de eerste lockdown juist hoger werd, met ernstige gevolgen van dien. Om dat uitstel te voorkomen organiseren we nog steeds fysieke gesprekken, volledig conform de strengere coronamaatregelen. Om die fysieke contacten tussen kwetsbare doelgroepen en onze medewerkers vlot en veilig te laten verlopen, kunnen we deze mondmaskers goed gebruiken.”

 

CAW Halle-Vilvoorde werkt dagelijks met zo’n 120 medewerkers in 35 gemeenten aan de ondersteuning van iedereen met vragen en problemen gelinkt aan welzijn. Jaarlijks komen er meer dan 6.000 uiteenlopende vragen binnen. Vaak gaat het om de meest kwetsbare doelgroepen in onze samenleving.

 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 okt 2020
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief