Twee nieuwe icoonfietsroutes: de Groene Gordelroute en Kunststedenroute Vlaams-Brabant als internationale topbestemming voor fietsvakanties

C21

Twee nieuwe icoonfietsroutes: de Groene Gordelroute en Kunststedenroute Vlaams-Brabant als internationale topbestemming voor fietsvakanties

Coppens_plaatjes_
Gedeputeerde Gunter Coppens
 

Toerisme Vlaanderen werkt, samen met de toeristische diensten van de vijf Vlaamse provincies, aan een set van lange afstand fietsroutes. Deze nieuwe icoonfietsroutes zijn thematische fietsroutes die Vlaanderen op de kaart plaatsen als internationale topbestemming voor fietsvakanties.

Twee nieuwe icoonfietsroutes zijn klaar: de Groene Gordelroute en de Kunststedenroute.  Gedeputeerde Gunther Coppens in Tervuren, waar de nieuwe Groene Gordelroute en Kunststedenroute passeren Gedeputeerde Gunther Coppens in Tervuren, waar de nieuwe Groene Gordelroute en Kunststedenroute passeren De eerste twee icoonfietsroutes in Vlaams-Brabant  “De naam Groene Gordelroute mag men hier letterlijk nemen”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme. “De fietser cirkelt immers 126 km in de groene rand rond Brussel. Dat maakt de route ideaal voor een fietsvakantie van enkele dagen.
Men doorkruist een mengelmoes van vergezichten, golvende landschappen, groene valleien, elegante kasteeldomeinen, vruchtbaar landbouwgebied en imposante bossen. Hoewel de hellingen soms pittig kunnen zijn, worden de inspanningen meermaals beloond met Bruegeliaanse landschappen en zichten op het bruisende Brussel.
Typisch zijn ook de artisanale brouwerijen en gezellige biercafés”.  De nieuwe fietsborden van de Groene Gordelroute en Kunststedenroute zijn geplaatst De nieuwe fietsborden van de Groene Gordelroute en Kunststedenroute zijn geplaatst Vlaanderen telt 5 kunststeden, waaronder Leuven in Vlaams-Brabant. Ze delen een historische achtergrond maar ze hebben elk hun eigen persoonlijkheid en rijkdom. Leuven springt eruit als bierhoofdstad maar ook door zijn eeuwenoude begijnhoven, kerken en abdijen en de indrukwekkende universiteitsbibliotheek en het gotische stadhuis.
Leuven is ook gekend als stad aan de Dijle en die laatste vormt de rode draad op de Kunststedenroute verder door Vlaams-Brabant richting Mechelen. Tussen Leuven en Brussel nodigt het koninklijke Tervuren uit voor een museumbezoek of een pauze in het park. In Vlaams-Brabant telt de Kunsstedenroute 57,7 km. Ze is bewegwijzerd tot Tervuren in afwachting van aansluiting in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest tot op de Grote Markt in Brussel.    
Vlaanderen als fietsvakantiebestemming  
Toerisme Vlaanderen, Westtoer, Toerisme Oost-Vlaanderen, Toerisme Provincie Antwerpen, Toerisme Vlaams-Brabant en Toerisme Limburg hebben samen met de vzw Grote Routepaden 9 thematische icoonfietsroutes ontwikkeld om Vlaanderen in binnen- en buitenland te promoten als fietsvakantiebestemming.  
De icoonfietsroutes haken de mooiste stukjes van het Vlaamse landschap aan elkaar via aantrekkelijke fietswegen en rond sterke thema’s, die het mogelijk maken om het beste van Vlaanderen te beleven met de fiets. De icoonfietsroutes zijn toegankelijk voor iedereen en vooral bedoeld om te genieten en te proeven van de streek.  De icoonfietsroutes beschikken over een eigen uniforme bewegwijzering in twee richtingen. Men volgt telkens een kleur per route. Toerisme Vlaanderen stond in voor de financiering van de nieuwe bewegwijzering. De provinciale toeristische organisaties stippelden de routes uit, plaatsen de borden op het terrein en zorgen voor het beheer ervan.        
De opening van de icoonfietsroutes vormt het startschot van een vijfjarig project om samen met fietsers, toeristische diensten, de logiessector, reisorganisatoren en aanbieders van fietsservices het product fietsvakanties in Vlaanderen naar een hoger niveau te tillen.  In maart werden reeds de Kustroute, Frontroute 14-18, Schelderoute, Maasroute en Kempenroute gelanceerd en nog  voor de zomer van 2021 worden de twee laatste routes van de reeks voorgesteld: de Heuvelroute en de Vlaanderenroute.  Overzichtskaart van de icoonfietsroutes die van Vlaanderen een internationale topbestemming maken voor fietsvakanties Overzichtskaart van de icoonfietsroutes die van Vlaanderen een internationale topbestemming maken voor fietsvakanties Meer info: www.vlaanderenmetdefiets.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mei 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

| 24 apr 2024
Marc Sluys | 22 apr 2024
Marc Sluys | 19 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024

archief