WAMBEEK – Brouwerij De Troch in Wambeek kreeg internationaal bezoek tijdens de Toer de Geuze

C21 Css

WAMBEEK – Brouwerij De Troch in Wambeek kreeg internationaal bezoek tijdens de Toer de Geuze

Mini_2022
 
Mini_sh2_5048_01
 
Mini_sh2_5017_01
 
Mini_sh2_5020_01
 
Mini_sh2_5027_01
 
Mini_sh2_5045_01
 
Mini_sh2_5059_01
 
Mini_sh2_5065_01
 
Mini_sh2_5077_01
 
Mini_sh2_5070_0120
 

 In het hart van het mooie Pajottenland en het golvende, groene landschap van Breughel ligt Wambeek met de brouwerij De Troch. De brouwerij dateert van begin van de 19 de eeuw.

In deze brourewij wordt nog Lambik gebrouwen naar aloude wijze. Pauwel en Kristel, de zevende generatie ondertussen van de familie De Troch zijn een van de negen brouwerijen die dit jaar meedoen aan de Toer de Geuze.

De Toer de Geuze is in de loop der jaren uitgegroeid tot het grootste bierevenement van Vlaams-Brabant. Het vakmanschap en de passie van de lambiekbrouwers en geuzestekers staan centraal. De eerste editie vond plaats in 1997. Bierliefhebbers uit de hele wereld komen naar de Zennevallei en het Pajottenland met één doel: kennismaken met de producenten die de eeuwenoude, Brabantse traditie van spontane gistingsbieren springlevend houden.

Brouwerij De Troch had het genoegen om bierliefhebbers die speciaal uit Zwitserland en Spanje waren afgezakt te laten genieten van hun lekkere assortiment.

Marta uit Spanje en Jan en Cyrill uit Zwitserland gegidst door Sibert uit Halle, proefde en lieten het niet aan hun hartje komen met al dat lekkers.

Pauwel en Kristel van de brouwerij De Troch ontvangen u vandaag met veel plezier vandaag zondag 1 mei om hun lekkere biersoorten te proeven.

Keuze uit;

De Troch Lambik op vat

Lambik van 't vat een echt streekbier en pareltje uit het Pajottenland.

Chapeau Faro

Door spontaan gegiste Lambik te zoeten met kandijsuiker bekomen ze de Faro

De Troch oude kriek

De krieken, Schaarbeekse, worden op vat gemengd met Lambik. Na een vijftal maanden ontstaat er een rode smaakvolle kriekenlambik. Na het bottelen hebben ze kriek.

En wat is er lekkerder dan een kriek met een boterham met plattekaas?

Chapeau Fruitbieren

Door toevoeging van sappen bij de Lambik bekomen ze de gekende fruitbieren zoals Frambozenbier, bananenbier, aardbeienbier, ananasbier, mirabellenbier, perzikenbier …

 

Hopelijk valt deze kennismaking van de brouwerij De Troch ook bij u in de smaak, en maak je er een gezellige Toer de Geuze van.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mei 2022
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief