Een goede waterkwaliteit is belangrijk voor de hengelsport

C21

Een goede waterkwaliteit is belangrijk voor de hengelsport

Scherm__afbeelding_2023-06-27_om_10
 

Op zondag 25 juni vond in Zoutleeuw de feestelijke opening plaats van het hengelseizoen. Tijdens de opening was er een jeugdhengelinitiatie aan de Kleine Gete. Belangrijk is dat waterrecreatie gepaard moet gaan met de zorg voor een goede waterkwaliteit.   ​
Vlaams-Brabant biedt met ongeveer 2.000 kilometer stromend, openbaar water een uitgebreide mogelijkheid voor hengelaars om hun hobby uit te oefenen. Het behouden van goede waterkwaliteit is daarbij van groot belang voor het behoud van visbestanden en het in stand houden van een gezond ecosysteem.  
“Onze waterlopen staan voor een aantal uitdagingen, zoals verontreiniging en de gevolgen van de klimaatverandering. Een goede samenwerking tussen overheden, gemeenschappen en bedrijven is belangrijk om duurzaam en integraal waterbeheer te bevorderen”, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor waterlopen en voorzitter van de Provinciale Visserijcommissie Vlaams-Brabant.
“Want water speelt een belangrijke rol bij het creëren van groene en aantrekkelijke steden en gemeenten. Denk maar aan waterpartijen, groene oevers en wetlands in onze omgeving. Dit bevordert niet alleen de biodiversiteit, maar draagt ook bij aan een gezondere leefomgeving voor mens en dier. Waterrecreatie, zoals de hengelsport, speelt hierbij een belangrijke rol door het bevorderen van een gezonde levensstijl.”   ​Hengelen is een populaire hobby

 In 2022 werden ongeveer 7.000 visvergunningen verkocht in Vlaams-Brabant. ​ ​Wat de hengelsport zo populair maakt, is dat het gratis is tot 17 jaar. Jongeren onder de 17 jaar mogen zonder visvergunning, maar onder bepaalde voorwaarden, vissen met één hengel.  Op 25 juni startte het hengelseizoen met een jeugdinitiatie in Zoutleeuw. Op 25 juni startte het hengelseizoen met een jeugdinitiatie in Zoutleeuw.
Met de jeugdhengelinitiatie wil de Provinciale Visserijcommissie 15 jeugdige hengelaars laten kennismaken met de sport én hen wegwijs maken in de regelgeving.  De jeugdhengelinitiatie werd georganiseerd in samenwerking met de Provinciale Visserijcommissie Vlaams-Brabant, het Visserijfonds, het Agentschap voor Natuur en Bos Vlaams-Brabant en de stad Zoutleeuw.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jun 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 apr 2024
| 24 apr 2024
Marc Sluys | 22 apr 2024
Marc Sluys | 19 apr 2024

archief