BXLBeerFest keert terug; van 30 september tot 1 oktober

C21

BXLBeerFest keert terug; van 30 september tot 1 oktober

Scherm__afbeelding_2023-07-03_om_14
 

30 september en 1 oktober 2023, twee vakjes die de bierliefhebbers reeds hebben aangekruist op hun kalender want BXLBeerFest keert voor de vijfde keer terug voor een fantastisch bierweekend in de SHED-1 hal op Tour&Taxis. Na vier geslaagde edities staat het BXLBeerFest team vol enthousiasme klaar om er terug in te vliegen. 60 brouwerijen, door de organisatie geselecteerd om hun vakmanschap, kwaliteit en reputatie zullen gedurende twee dagen hun beste bieren voorstellen. BXLBeerFest biedt een boeiende kijk op de dynamische en gevarieerde bierwereld. 

Het festival schuift een maandje op maar blijft op dezelfde plek - de Sheds-1 hal op Tour&Taxis te Brussel, op wandelafstand van het stadscentrum. Net als bij de vier eerste edities zullen de bezoekers kunnen kiezen uit meer dan 400 bieren uit België, Europa en wereldwijd. BXLBeerFest legt de focus enkel op de kleinere artisanale brouwerijen. Wij willen de passie die deze brouwerijen drijft delen met onze bezoekers, de passie voor eerlijke en echte bieren. 

Op BXLBeerFest is er geen plek voor de bieren van de grootindustrie. 

Brasserie Cantillon (BE), Brouwerij d’Oude Maalderij (BE), Hof ten Dormaal (BE), Gueuzerie Tilquin (BE), Brasserie de Blaugies (BE), Yazoo (US) Crossover Blendery (UK), Pühaste (EE), Levain (FR), Ritual Lab (IT), Insight Cellars (DK)... Dit zijn maar enkele namen van de 60 brouwerijen die deelnemen aan de 2023 editie! 

Deze brouwerijen zullen elk minstens vier verschillende bieren voorstellen die de bezoekers kunnen proeven in een exclusief festivalglas. Iedere brouwerij zal op ieder moment tijdens het festival propere glazen ter beschikking hebben. Onze ‘Only clean glasses’ politiek, die we al toepassen sinds de eerste editie in 2017, verzekert dat de brouwer zijn bier op een perfecte manier kan presenteren. Op dezelfde manier springen we ook om met onze biervoorraad, die ter plekke in een gekoelde ruimte wordt bewaard om de versheid te behouden. Dit is onze manier om ervoor te zorgen dat niets de perfecte degustatie in de weg staat! 

Naast een goed gevulde maar ruime zaal met brouwers hebben we ook een mooi buitenterras waar we plaats voorzien om even te genieten van het mooie weer maar waar ook een mooie keure aan food trucks de hongerige bezoeker van de beste hapjes zal voorzien. 

Hiernaast zullen ook enkele brouwers tastings organiseren waarbij ze dieper ingaan op de bieren die ze maken. Een uniek moment voor een tête à tête met de brouwer van je favoriete bier. Een aparte ruimte zal een plek voorzien voor enkele Brusselse ambachtslui met onder meer een bakker, een koffiebrander, een kaasaffineur en meer… 

Een uitgebreide on-site bottle shop geeft de bezoeker de mogelijkheid om bieren van de deelnemende brouwerijen mee naar huis te nemen om het festivalgevoel nog even te verlengen.

EAT & BXLBeerFest 
Nieuw dit jaar is de samenwerking met EAT, Brussels beste culinair festival georganiseerd door Visit.Brussels. EAT dat als culinair festival reeds vele jaren duizenden bezoekers trekt gaat de samenwerking aan met BXLBeerFest dat zal zorgen voor een mooie selectie Brusselse bieren op het EAT festival, temidden van de vele Brussels topchefs die ze uitnodigen. Beide festivals zullen tegelijkertijd plaatsvinden; EAT in de Gare Maritime en BXLBeerFest in de SHEDS-1 waarbij het buitenterras dienst doet als link tussen beide festivals. Bezoekers die een ticket kopen voor BXLBeerFest zullen een korting krijgen op de toegangsprijs voor EAT. 

BXLBeerFest & EAT, het beste van Brussel op vlak van heerlijk artisanaal bier en lekker eten! 

De hoofdorganisatoren Jean Hummler, Olivier Desmet en Kevin Desmet garanderen een evenement dat aantrekkelijk en toegankelijk is voor iedereen, zowel de doorwinterde beer geek, de occasionele genieter als de toevallige passant komt er aan zijn trekken. Een perfect moment voor iedereen! Het team wordt aangevuld met Cédric Dautinger, die als hoofdredacteur van de Franstalige bierwebsite Beer.be BXLbeerFest zal bijstaan in de algemene organisatie en communicatie. 

De doelstelling van het festival is om een breed publiek te laten proeven van wat de artisanale bierwereld te bieden heeft, dit op een democratische en toegankelijke manier. BXLBeerFest wil het publiek dichterbij brengen bij enkele van de beste brouwerijen uit België en wereldwijd door deze brouwerijen centraal te zetten. Het familiale karakter en de toegankelijkheid van het festival zijn onze sterke punten. 

Geen groot-industrie of marketing-only firma's maar enkel de fine fleur uit de artisanale brouwwereld. 

Toegang tot het festival verkrijg je door een ticket te kopen; voor de democratische prijs van 22€ in voorverkoop krijg je toegang tot beide festivaldagen, 6 jetons, 1 bierglas, een festivalplan en een biermenu. 
Extra jetons zijn te koop aan 1,5€ per stuk. De bieren kan je proeven door jetons af te geven aan de standen van de brouwerijen. Ieder ticket geeft ook recht op een korting op de toegang tot het EAT festival in de Gare Maritime! 

Een perfect weekend om Brussel te bezoeken en om de beste bieren wereldwijd te proeven. 

#SanteïBXL 

BXLBeerFest 2023 30/09 & 01/10 2023 12:00-22:00 

Tour&Taxis - Shed 1 

Havenlaan 86c 1000 Brussels 

www.BXLBEERFEST.com

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jul 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

| 24 apr 2024
Marc Sluys | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 19 apr 2024
Marc Sluys | 14 apr 2024

archief