Meer dan 700 luchtballonen waaronder ook een paar Belgische ballonvaarders in Chambley

C21

Meer dan 700 luchtballonen waaronder ook een paar Belgische ballonvaarders in Chambley

R
 
Dsc_3974__groot_
 
Dsc_7049__groot_
 
Dsc_2203__2__01__groot_
 

 Van 21 juli tot 30 juli 2023 vind in het Franse Chambley het tweejaarlijkse spektakel 'Mondial Air Ballons' plaats waar luchtballonen van over heel de wereld zullen proberen om een nieuw wereldrecord zoveel mogelijk luchtballonen in lijn te laten opstijgen,het vorige record staat op 456 en werd behaald in 2017. meer dan 700 luchtballon van over meer dan 50 landen waaronder ook de Belgische ballonvaarder Benoit Simeon van uit Sint-Genesius-Rode zullen proberen om het oude record te verbeteren.

Deze record poging staat gepland op 23 juli 2023 heel vroeg in de ochtend, naargelang de weersomstandigheden.

Naast dit wereldrecord zijn er tal van andere animaties te beleven op deze spectaculaire 'Mondial Air Ballon #gemab2023 van 21 tot 30 juli 2023, de ingang tot de manifestaties zijn gratis.

Zeker de moeite waard om eens de grens over te steken en te genieten van de vele luchtbaleten waarin tussen de 250 en 350 luchtballonen door het luchtruim dwarrelen.

Op dit groot wereld gebeuren kan je ook een boeking doen voor je luchtdoop en zelf mee te vliegen in een van de vele kuchballonen, liefst op reservatie.

Wat dertig jaar geleden begon als een droom is uitgegroeid tot het twee jaarlijks internationaal “ Grand Est Mondial Air Ballons” wat families, vrienden en ballonvaarders van over de hele wereld bij elkaar brengt.

Ballonvaarder van de streek 'Benoit Simeon' en zijn ploeg van www.montgolfiere.be zullen ook van de partij zijn op dit wereldfestival.

Op zijn zestiende werd Siméons de jongste Europese ballonvaarder tot dan toe; een jaar later mocht hij passagiers in zijn mand meenemen. Ballonvaren was zijn passie, en door een gelukkig toeval heeft hij er zijn werk van kunnen maken. "Ik studeerde voor handelsingenieur aan het Ichec. Voor mijn eindwerk heb ik een ballonbedrijf opgericht en ik kreeg meteen een contract van Evian aangeboden. Ze zochten een piloot voor een nieuwe ballon in de vorm van een waterfles.

Het is niet bij die waterfles gebleven want door die jaren is www.montgolfiere.be uit Sint-Genesius-Rode uitgegroeid tot een familiebedrijf met een tiental luchtballonnen, waaronder de eerste grote ecologische luchtballon ter wereld.

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jul 2023
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile & ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

| 24 apr 2024
Marc Sluys | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 19 apr 2024
Marc Sluys | 14 apr 2024

archief