Een veilige start van het nieuwe schooljaar!

C21

Een veilige start van het nieuwe schooljaar!

Scherm__afbeelding_2023-09-13_om_09
 

Coyote herhaalt tijdens de Week van de Mobiliteit de actie van de voorbije jaren
Vanaf 16 september 2023 verschijnen op alle apparaten en de applicatie van Coyote Systems Benelux over heel België preventieboodschappen rond onder meer het verbod op alcoholconsumptie achter het stuur.
Zo stuurt Coyote Systems Benelux in samenwerking met het A.W.S.R (Waals Agentschap voor de Verkeersveiligheid) gerichte boodschappen naar alle leden van de Coyote-gemeenschap. De eerste gaat over het verbod op alcoholconsumptie: "100% controle, 0% alcohol achter het stuur".
Het tweede bericht gaat over het delen van de weg: "2 of 4 wielen, we willen allemaal 1 ding: 0 ongevallen".
Vanaf 16 septemer tot het einde van de maand zullen gebruikers de boodschappen zien verschijnen bij het opstarten van de apparaten en de Coyote-app.
"De Mobiliteitsweek is een gelegenheid om elke weggebruiker, ongeacht het vervoersmiddel dat hij gebruikt, eraan te herinneren dat iedereen een rol te spelen heeft om de weg veilig te delen en het aantal ongevallen te verminderen, door de regels te respecteren maar ook door meer aandacht te schenken aan de ander,” zegt Waals Minister van Verkeersveiligheid Valérie De Bue. “Bovendien zullen er ter gelegenheid van de 'Fêtes de Wallonie' in de komende dagen veel feestelijke evenementen worden georganiseerd. Om deze fijne momenten niet in mineur te eindigen, is het essentieel dat wie op de weg is, geen alcohol heeft gedronken. Bij 1 op de 4 ongevallen op onze wegen is alcohol nog steeds de oorzaak."
Gratis distributie van alcoholtesters!
Tijdens deze periode zullen alle klanten die zich aanmelden bij Coyote-verkooppunten (Gent, Brussel, Luik, Waver) gratis een alcoholtester ontvangen. Dit initiatief wordt overgenomen op alle sociale netwerken van Coyote, om automobilisten te blijven sensibiliseren over de gevaren van alcohol achter het stuur.
Vincent Hébert, Algemeen Directeur van Coyote Systems Benelux, legt uit:
"We willen automobilisten bewust maken van de gevaren op de weg, en vooral van het verbod op alcoholconsumptie achter het stuur. Ons gemeenschapssysteem wil haar leden waarschuwen voor dit gevaarlijke gedrag, net zoals we ze in real-time en met uitzonderlijke precisie waarschuwen voor de gevaren op hun route. Onze centrale bekommernis is de verkeersveiligheid verbeteren en dit begint bovenal bij preventie."
Een aanpak die Nicholas Paelinck goedkeurt, korpschef van de Westkust Politiezone en voorzitter van de Vaste Commissie van de Lokale Politie (VCLP):
"Ik verwelkom dit initiatief dat bijdraagt aan veiligere wegen."

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 sep 2023
MArc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 01 dec 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 nov 2023

archief