4.800 fietslampjes voor leerlingen

C21

4.800 fietslampjes voor leerlingen

Scherm__afbeelding_2023-11-30_om_21
 

De provincie Vlaams-Brabant verdeelt de komende maanden 4.800 fietslampjes en 216.000 voor de campagne ‘Fietslicht aan en gaan’. De actie stimuleert leerlingen om hun fietsverlichting extra te controleren in de donkere maanden. 

​De fietslichtencampagne verloopt in samenwerking met secundaire scholen en politiezones in de provincie. 52 secundaire scholen bestelden een pakket waarmee ze een controle aan de schoolpoort kunnen organiseren. 13 politiezones gaan de komende maanden controles uitvoeren op fietsverlichting. De provincie verdeelt 216.000 spaakreflectoren en 4.800 lampjes aan de politiezones om de actie te ondersteunen. De combinatie van sensibilisering en handhaving vergroot het effect van de fietslichtcampagne.
​“Op die manier sensibiliseren we meer dan 20.000 jongeren”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. “Elke fietser krijgt een setje spaakreflectoren en een controlekaart. Fietsers met een defecte of haast onzichtbare fietsverlichting geraken veilig thuis met een set lampjes. Ze zullen gevraagd worden hun fietslicht zo snel mogelijk te herstellen en nadien de lampjes terug in te leveren.” 
“Veilig en duurzaam verkeer van en naar school zijn een prioriteit voor ons. Jammer genoeg zien we nog teveel fietsers met onvoldoende verlichting in deze donkere wintermaanden, wat de kans op ongevallen vergroot. We zijn dan ook erg blij dat de school en Politiezone KLM samenwerken om dit nog eens extra onder de aandacht te brengen”, zegt Greet Segers, schepen van onderwijs van Londerzeel.
“Als technische school met een hart voor onze leerlingen hechten we veel belang aan veiligheid in het algemeen en dus ook zeker aan verkeersveiligheid”, zegt Jan Stevens van GTI Londerzeel. “Tegelijk willen we met deze campagne onze leerlingen duidelijk maken dat zichtbaar zijn in het verkeer ook hun verantwoordelijkheid is. Jongeren denken nog vaak dat ze voldoende zichtbaar zijn omdat zij alles zien, wat absoluut niet klopt.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 nov 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 01 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 feb 2024
Roger Swalens | 15 feb 2024
Marc Sluys | 12 feb 2024

archief