WEMMEL schakelt over naar zone 30

C21

WEMMEL schakelt over naar zone 30

Scherm__afbeelding_2024-03-01_om_19
 

In het voorjaar van 2024 worden alle lokale wegen in Wemmel, die bestemd zijn voor plaatselijk bestemmingsverkeer, ingericht als permanente zone 30. Op deze manier wil het lokaal bestuur de gemeente verkeersveiliger maken en hinderlijk sluipverkeer aanpakken. 

Gemeenteraad
Meer en meer steden en gemeenten zetten de stap naar een snelheidsbeperking tot 30 km/uur binnen (grote delen van) de bebouwde kom. Ook de gemeenteraad van Wemmel keurde deze maatregel in het mobiliteitsplan goed. Zo engageren ze zich mee voor een ambitieuze modal shift (verandering van vervoerswijze) zoals opgenomen in het Regionaal Mobiliteitsplan van Vlaanderen.   
 
Voordelen zone 30 
Door het invoeren van een zone 30 worden de straten veiliger en stijgt de woonkwaliteit. Trager rijden zorgt bovendien voor minder geluidsoverlast, want de aanleg ervan beperkt de snelheid en in sommige gevallen de intensiteit van het doorgaand verkeer. Een zone 30 zorgt voor minder schadelijke uitlaatgassen en is dus beter voor de gezondheid en daardoor ook milieuvriendelijker. Daarnaast wil de gemeente vooral ook het sluipverkeer aanpakken. Even snel door een woonwijk rijden zal geen voordeel zijn als de snelheid hier even hoog of lager ligt dan op de verbindingsassen.
 
Uitvoering maatregelen  
In het voorjaar van 2024 wordt de uitbreiding van de zone 30 opgestart. Dat betekent dat er in Wemmel slechts 3 toegelaten snelheden zijn: zone 20 (woonerf), zone 30 en zone 50. De invoering van de zone 30 gaat gepaard met de nodige sensibiliserende maatregelen en communicatie. Alle informatie is ook terug te vinden op de gemeentelijke website.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mrt 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief